Fel

Burgumburg – Folyóirat és -rajzolat – mondja tréfásan a cím

Burgumburg

Burgumburg – Folyóirat és -rajzolat – mondja tréfásan a cím

 

Gyakran panaszkodunk mi felnőttek: szülők, pedagógusok, könyvtárosok, szerkesztők, hogy egyre kevesebbet olvasnak a gyerekek. Főleg kiskamasz korban morzsolódnak le az olvasók. Ebben az életkorban nagyon fontos megerősíteni a gyerekek humorérzékét: vidámság-igényükre alapozva, a derű iránti fogékonyságukat méltányolva olvasásra és alkotásra lehet buzdítani őket.

 

Kiskamasz korban fontos megszólítani nem csak az olvasni szerető és (jobban) tudó kislányokat, hanem a betűk világában kevés fantáziát és kihívást találó, ezért jobbára hárító kisfiúkat is. Meggyőződésünk, hogy a vidámság, a derű kislányt, kisfiút egyaránt „megmozgat”, a humor kulcsfontosságú tényező a harmonikus személyiség formálásában.

 

„Kicsi a világ, de nagyra nőhetne benne a derű” – vallja Szávai Géza, Burgum Bélus és a folyóirat alapító-írója, rajzolója, szerkesztője.

 

 

Ezért hoztuk létre a Burgumburg-ot, amely negyedévente jelenik meg. Izgalmas olvasmányt nyújt, és alkotási lehetőséget kínál az olvasni már tudó 8-12 éves kiskamaszoknak.

Egy szuszra is elolvashatja a már jól olvasó gyerek. Amolyan regényújság. Potomáron megvásárolható úton-útfélen, boltban és újságosnál.

Számítunk a felnőttek leleményességére is, hogyan szerettetik meg a környezetükben lévő gyerekekkel Burgum Bélust és a folyóiratot. Eddig megjelent 2 füzet, a Burgum Bélus, Piroska és a farkas illetve a Burgum Bélus és a hétfejű sárkány.

 

A továbbiakban a gyerekek alkotókedvét serkentő pályázati felhívásokat is közzéteszünk.

Jelöld ismerősödnek Burgum Bélust a Facebookon is!

A folyóirat előfizethető e-mailen, egyes számok megrendelhetők a www.pontkiado.hu oldalon.

 

Még több információ:

www.szavaigeza.hu

www.fordulopont.hu

 

Fordulópont

A FORDULÓPONT nem gyerek-folyóirat, mégis majdnem minden gyerekkönyvtárban megtalálható.

 

Alapvető igazság, hogy a kisgyerek nem vásárol könyvet, nem megy egyedül könyvtárba, nem egyedül tanul meg olvasni és szereti meg a könyveket. Mindebben a szülők, pedagógusok, könyvtárosok segítik őt. Ezért hát tizenhárom évvel ezelőtt kitaláltuk a FORDULÓPONT folyóiratot, amely segít a felnőtteknek eligazodni a gyermekek szellemi, érzelmi világában. Sokat foglalkozunk a mese fontosságával – ezért is kerül a mesenap kínálatába.

A FORDULÓPONT negyedéves folyóirat, éves előfizetési díja immár 13 éve 2000 Ft, de számonként is megvásárolható-megrendelhető (igaz, így többe kerül). A folyóiratot kiadó PONT Kiadó (www.pontkiado.hu) GYERMEKEKRŐL – GYERMEKEKÉRT – GYERMEKEKNEK programjában sok könyv jelenik meg a gyermek világáról.

 

A FORDULÓPONT főszerkesztője Szávai Ilona, aki három kislányunokája miatt is fontosnak tartja, hogy minél gyakrabban legyen szó – felnőttek között – a gyerekről, hiszen szülői, nagyszülői minőségünkben egyformán helyt kell állnunk mesterségünktől függetlenül.

 

A FORDULÓPONT megrendelhető a www.fordulopont.hu oldalról, kapható újságárusnál és kiemelt könyvesboltokban.

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása