Fel

Családi pályázat

Családi pályázat

Együtt lenni jó. Ez a mottója az idei, VI. Gyerekirodalmi Fesztiválnak, s a jelmondatot egy különleges mese –, avagy próza – írópályázattal is erősíteni igyekeznek. Kifejezetten a családokat buzdítják közös írásra, a „Családom és egyéb állatfajták” címmel.

 

 

A fogalmazás iskolapéldája

 

Csak nagyon kevesen lehetnek azok, akiknek nem kellett legalább egyszer iskolai fogalmazást írniuk „Az én családom” címmel. Olyakor házi feladatként kellett ezzel a témával megbirkózni, s olyankor aztán kiderült, ez egyedül nem is olyan könnyű feladat. Akkor aztán segíthetett a család apraja-nagyja a gondolatok mondatokba formálásában, egy ötös – esetleg csillagos ötös reményében. A családi pályázat feladata hasonló ámbár most nem csak lehetséges, hanem kötelező az egész családnak segíteni a mű elkészítésében. A jutalom pedig nem egy ötös, hanem akár egy közös családi üdülés is lehet.

 

Mint Gombóc Artúr csokija

 

„A család legalább olyan sokféle, mint Gombóc Artúr csokoládégyűjteménye: van ilyen, olyan, emilyen, amolyan – egyben azonban közös mindegyik: hogy más!” – olvasható a kiírásban. Ennek megfelelően csak egyetlen kritérium szerepel a pályaművel kapcsolatban: a család minden tagjának közösen kell résztvennie a pályamű elkészítésében, ami legfeljebb négyoldalas, kézzel vagy géppel írt, fényképpel vagy rajzzal illusztrált történet lehet. A fontos, hogy örökítsék meg családjuk történetének humoros, bolondos, vagy akár szomorkás, könnyfakasztó fejezetét, melynek szerzője a felnőtt, illusztrátora a gyermek vagy akár fordítva.

A két legjobb családi történetet jutalma családi üdülés és különdíjakkal jutalmazzák a további kiemelkedő pályázatokat is. Az ünnepélyes díjátadóra a Gyermekirodalmi Fesztiválon kerül sor a Művészetek Palotájában 2010. május elsején. A nevezési határidő: 2010. április 10, a további részletek pedig itt elolvashat.

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása