Fel

Nyári tábor az Állatkertben

Nyári tábor az Állatkertben

Idén is lesz nyári tábor a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A táborban részt vevő gyerekek szakképzett pedagógusok és állatkerti szakemberek segítségével nyerhetnek kivételes bepillantást a kert kulisszái mögé. A program a maga nemében páratlan, hiszen a gyerekek játszva ismerhetik meg a természet titkait, úgy, ahogyan erre sehol másutt nincs lehetőség.

 

 

Június 14-én indul az évek óta megrendezésre kerülő „ZOO TÁBOR” első turnusa. A Fővárosi Állat- és Növénykert hivatalos tábora egyedülállónak számít a nyári táborok között, hiszen a tábor résztvevői testközelből ismerkedhetnek meg az állatkerti kulisszák mögött zajló élettel.

 

Mit rejt az élet-halál ház? Tényleg nyálkás-e kígyó teste? Mekkora a világ legnagyobb bogara? Mit eszik a tarajos sül? Mivel telik az állatgondozó egy napja? Ezekre a kérdésekre egy szokványos állatkerti látogatás során nem mindig lehet kielégítő választ kapni. A „ZOO TÁBOR” azonban olyan helyekre is bepillantást enged, ahová az átlagos állatkerti látogató sohasem jut el.

 

A táborozó gyerekek bemehetnek például az orrszarvú kifutóba, megismerhetik a tapírok és az alpakák magánéletét, megtudhatják, hogyan mentik meg a gondozók a megsérült madarakat, akiket a látogatók hoznak az Állatkertbe, és részt vehetnek az elefántok és a vízilovak etetésében is. Az Állatkert titkaival való ismerkedés mellett sok-sok játék is várja a gyerekeket.

 

A tábor programja minden reggel 8 órakor kezdődik, és délután 16.30-kor fejeződik be. Az egyes turnusok öt napból állnak, és hétfőtől péntekig tartanak. Turnusok egészen a nyár végéig minden hétfőn indulnak, az utolsó augusztus 27-én ér majd véget. A táborba 5-14 éves gyerekek jelentkezését várjuk.

 

Az elmúlt években minden nyáron nagy érdeklődés kísérte a „ZOO TÁBOR” programját. A táborozók közül többen évek óta rendszeresen visszajárnak. Emiatt igyekeztünk az idei programot számos új érdekességgel változatosabbá tenni.

 

A csoportokat pedagógusok irányítják. Napi 3 étkezést biztosítunk az ifjú természetbarátok számára. A résztvevők 2 db táboros pólót, a 3 képet tartalmazó fényképes emlékalbumot, egy esőkabátot és állatkerti bérletet kapnak ajándékba.

 

Tovább információ: www.jatekmester.hu

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása