Fel

December ínyencségek piciknek, kicsiknek, nagyobbaknak – és az egész családnak

December ínyencségek piciknek, kicsiknek, nagyobbaknak – és az egész családnak

Felgyorsultak az események, vagy – ha úgy tetszik – év végi hajrában vannak a Müpa családi és ifjúsági programjai decemberben.

A szerdánként négy időpontban is megrendezett Ringató utolsó 2010-es rendezvénye december 15-én lesz, és kivételesen csak három csoportban (9.00-kor, 10.15-kor és 11.30-kor) várja a vendégeket, ezúttal kicsit hosszabb, karácsonyi műsorral. December 13-án zárul a népszerű Babakoncertek idei sorozata, amikor az egyévesnél is fiatalabbakat „szoktatják” muzsikához a Liszt Akadémia hallgatói. A karácsonyi ünnepkör köré rendeződnek természetesen a Cifra Palota december 19-i aktivitásai is. Az ünnepek közé is benyúlik a Zenebona – Ne csak hallgasd! foglalkozásainak sora, hiszen decemberben a 4-i alkalom után még 27-re is lehet jelentkezni a hangokkal és a hangszerekkel való kreatív játékokra.

 

A Hangulatkoncertek első decemberi fellépője, a Pausa Leánykar karácsonyra hangol gyönyörű műsorával, de nem lesz idegen az ádventi lélektől a Pálhegyi Máté és Oláh Dezső fuvola-zongora-, majd Kolarics Kinga Katinka és Vamosi-Nagy Zsuzsa fuvola-hárfa-koncertje sem. Utolsóként Csizmás András és Csikós József jazzműsora szólal meg bőgőn és zongorán. A Hangulat Extra december 15-én Balázs Adrienne (ének) és Balog József (zongora) Gershwin-műveken nyugvó programját kínálja.

 

 

 

A MINIMATINÉ hangokká és mozdulatokká álmodott mesét közvetít Palomáról, a távoli hercegségről, ahol a vágyak teljesülnek (december 4-én).

 

 

A HANG-SZER-SZÁM december 18-án különleges hangzással zárja Zenél a világ sorozatát. Harangok a szultán udvarából címmel tradicionális gamelán zene csilingelő hangszerei keltenek életre klasszikus táncokat egyenesen a Fűszer-szigetekről.

 

 

 

A hangszerek iránt érdeklődő kicsit idősebbeknek Mandel Róbert mesél december 12-én délután reneszánsz csodahangszerekről, a 600 ÉV HANGSZERCSODÁI második hangversenyén, világhírű régizene-specialisták közreműködésével. A december 19-i MATINÉKONCERTEK előadásain Petruska és Pulcinella története elevenedik meg: Stravinsky zenéjét az Óbudai Danubia Zenekar játssza, a legendás Gyagilev-balettet a Bozsik Yvette Társulat aktualizálja színpadon.

 

 

 

Már második esztendeje, hogy karácsony idején a Müpában is látható a Diótörő: a KFKI Kamarabalett a Madách Musical Tánciskola növendékeivel keltik életre a Weisz Nándor keze nyomán új arcot öltött Csajkovszkij-zenére alkotott 4 For One-koreográfiát (december 17-én, 18-án és 26-án délután 3 és 6 órakor).

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása