Fel

Dekorációs ötletek – Húsvét a kertben

kert1

Dekorációs ötletek – Húsvét a kertben

 

Végre itt a tavasz! A húsvéti ünnepek családi és vallási vonatkozása vitathatatlan, legnagyobb varázsa talán mégis abban rejlik, hogy mire elérkezik, beköszönt a tavasz is, véget érnek a szürke és hosszú téli esték. Ahogy hosszabbodnak a nappalok és melegszik az idő, egyre több időt töltünk a szabadban, kezdetét veszik a kerti munkák, így nem csoda, hogy Húsvétra a kertet is szívesen díszítjük fel virágokkal, tojásokkal, színes és mókás figurákkal.

pixel

pixel

kert2

 

Élő tojásfa

Kézenfekvő dekorációs ötlet lehet, ha a kerti fákat és bokrokat színes tojásokkal díszítjük fel. Készíthetjük akár mi magunk is, de készen vásárolt színes műanyagtojások is remekül megfelelnek a célnak. Arra azonban figyeljünk, hogy a tojások festése vízálló legyen, hiszen a szeszélyes tavaszi időjárás gyakran lephet meg minket esővel.

 

kert5

 

Húsvéti ajtókoszorú

A tavasz és a Húsvét szinte elengedhetetlen kelléke egy vidám ajtókoszorú. Virágboltokban ilyenkor már nagy választékban találunk különböző színű és méretű tavaszi koszorúkat, de akár magunk is elkészíthetjük. Vásároljunk egyszerű vessző vagy moha koszorúalapot és ragasztópisztollyal rögzítsük a különböző színű és méretű tojásokat.

 

kert3

 

Mókás figurák

Mosolyt csal az arcokra, ha a kerti ágyásokba és cserepekbe színes nyuszifigurákat szúrunk. A kis figurák kaphatóak műanyagbolt, fából vagy akár fémből készítve is és évről évre újra felhasználhatjuk.

 

kert4

 

Színes hagymás virágok

Vidám dekorációt készíthetünk, ha kültéri kaspókba, tálakba hagymás virágokat ültetünk. Ehhez azonban igencsak előrelátónak kell lennünk, hiszen a tavaszi hagymákat ősszel kell elültetnünk ahhoz, hogy tavasszal szépen virítsanak a kertünkben. Ha azonban nem vagyunk ennyire előrelátóak, virágzó hagymás növényeket vásárolhatunk virágboltokban is, s már csak össze kell ültetnünk, mohával, tojásokkal és figurákkal díszítenünk és kész is a tavaszi dekoráció.

 

forrás: teunneped.hu

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása