Fel

Diótörő turné

diotoro2

Diótörő turné

Ha karácsony, akkor Diótörő. Csajkovszkij zenéje  és természetesen a hozzá tartozó balett nélkül elképzelhetetlen a karácsony. A békebeli mese, a zene, a tánc minden gyereket, felnőttet elkápráztat. Idén a Szegedi Kortárs Balett vállalkozott a karácsonyi csodára, méghozzá turné formájában.

Diótörő turné

diotoro1Mert Diótörő kell, enélkül elképzelhetetlen a karácsony. Így gondolták a Szegedi Kortárs Balett művészei is, akik különleges turnéra indultak el. A napfény városának népszerű társulata 2 hét alatt 4 helyszínen 14 előadást játszik.

Adományok és mese

diotoro3A klasszikus Diótörő mesét a Szegedi Kortárs Balett társulata kicsit újraálmodta, nemcsak hógolyóznak, táncolnak és mókáznak az előadás alatt a kis nézőkkel, hanem adománygyűjtésre is tanítják őket. A tavalyi jótékonysági akcióhoz hasonlóan a Nemzeti Táncszínházzal együtt idén is használt játékgyűjtést hirdetnek. Arra kérik a gyerekeket, hozzák el magukkal a szegedi és budapesti Diótörő előadásokra régi, megunt játékaikat, ezeket a Szegedi Kortárs Balett összegyűjti és a Mikulásgyár, valamint a Szegedi Városi televízió közreműködésével rászoruló, nehéz sorsú gyermekeknek juttatják el.

További információk: www.szegedikortarsbalett.hu

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása