Fel

Tizenkét hónap a Meseutcában

meseutcakiemelt

Tizenkét hónap a Meseutcában

 

Nehéz volt ez a 12 hónap. A Meseutca is elfáradt. Jó lesz kicsit pihenni, töltődni, és persze olvasni.

meseutca1

Könnyű volt ez a 12 hónap. Sok remek könyv született, és elindult néhány reményt keltő új gyerekkönyves vállalkozás is.

Fárasztó volt ez a 12 hónap. Néha csak kapkodtuk a fejünket, és próbáltuk gyorsan elolvasni az új könyveket, beszámolni a fontos eseményekről. (Ez sajnos nem mindig sikerült.)

Izgalmas volt ez a 12 hónap. Láttuk, milyen érzékenyek a kiadók a nemzetközi trendekre, és reméljük, a vásárlók is érzékelik a változásokat.

meseutca2

Forradalmi volt ez a 12 hónap. Már nem csupán az számít jó könyvnek, amiben sok szöveg van. Egyre több a tájékozott szülő, aki válogatottan jó könyvekkel, játékokkal, élményekkel tölti el gyerekeivel azt a kevés közös időt, ami felüdülést hoz a hétköznapok darálójában.

Nehéz lesz a következő év, mert fogalmunk sincs, kap-e a Meseutca támogatást, és ezáltal új lendületet. Könnyű lesz a következő év, mert ha nem kapunk támogatást, újragondoljuk, milyen gyakran jelenjenek meg az írásaink. Fárasztó lesz a következő év, mert az már biztos, hogy az olvasóvá nevelő programunk végre szárnyra kap, és az első három hónapot a Betűfaló bűvöletében töltjük. Izgalmas lesz a következő év, mert azok az új kiadók, melyek 2013-ban mutatkoztak be, még keveset árultak el abból, mit is szeretnének csinálni. Forradalmi lesz a következő év, mert egyre több olyan könyv jelenik meg itthon, melyben kevés lesz a szöveg és sok a kép.

meseutca3

Kevés mámorítóbb érzés van annál, mint amikor a gyerekeinkkel együtt beburkolózhatunk egy könyvbe, és nem vesszük észre, hogy már rég elrepült a mesére szánt idő…

Hagyjuk meg magunknak a közös időt, ezeket az élményeket biztos, hogy soha nem felejtjük el!

Boldog olvasást, szép ünnepeket, nyugodt hétköznapokat kívánunk!

meseutca4

http://meseutca.hu/

Címkék: , ,

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása