Fel

Diótörőcske ősbemutató Székesfehérváron

diotorocske_01-w750-h440-crop

Diótörőcske ősbemutató Székesfehérváron

 

Rövid időn belül már a harmadik nagyszínpadi bemutatót tartják Székesfehérváron. Október 9-én Csukás István utolsó színpadi művét, a Diótörőcske ősbemutatóját láthatták a nézők,  Kerkay Rita rendezésében.

 

Csukás István úgy tudott szólni a gyerekekhez, mint kevesen a világon. Minden idők legnagyobb magyar mesemondója, Kossuth-díjas költőnk, írónk 2020. február 24-én, 83 éves korában hagyott itt bennünket. Meséin generációk nőttek fel, és a mai kis- és nagygyerekek körében is az ő meséi, mesehősei a legnépszerűbbek.

 

8497_post_big

 

Kerkay Rita és alkotócsapata egy olyan mesevilágba kalauzolja el a gyerekeket és felnőtteket egyaránt, ahol minden varázslat megtörténhet, a mese életre kel, a „Mi szívünk együtt dobog”. Csukás István utolsó színpadi műve, amelyet a Vörösmarty Színház felkérésére írt csupa varázslat, csoda, játék és harc. A történet a gyerekkor varázslatos világába vezet, ahol minden és mindenki életre kel, ahol a harcoknak komoly tétjük van, ahol a barátság és a közös szívdobbanás a legfontosabb. Csupa fény és szín még minden, a legapróbb dolgok is óriásivá válhatnak, és a leggyengébbek is nyerhetnek csatát.

 

Csukás István műve már könyv formájában is megjelent a Móra Kiadó gondozásában.

 

 

2766695

Részletek a Vörösmarty Színház honlapján – https://www.vorosmartyszinhaz.hu/havi_musor

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása