Fel

Éjszakai pizsamaparti a REPTÁRban – avagy a tudomány újratöltve

reptar_elmenyek (24)

Éjszakai pizsamaparti a REPTÁRban – avagy a tudomány újratöltve

 Gyerekeknek kínál „éjszakai bevetést” a szolnoki RepTár és a Da Vinci Kids. Új év, új helyszín. Az évek óta népszerű Da Vinci Kids Pizsamapartik a kisiskolások számára az élmények kifogyhatatlan tárházát jelentik. Régészkalandok a múzeumban vagy Tesla-időutazás a Korda Filmparkban és még számtalan bevált tematika. Újdonságként pedig 2018. januárjában debütál az Év Turisztikai Attrakciója 2016 díjjal kitüntetett szolnoki RepTár, mint a legújabb helyszín a Da Vinci Pizsamaparti sorozatban, az ottalvós ismeretterjesztő programra január 27-én kerül sor a pizsamás felfedezőknek. Az érdeklődés oly mértékű, hogy már a második időpontot is meghirdették.
pixel

pixel

 

 

 

 

A Da Vinci Pizsamaparti sorozat igazi kuriózum a vagány gyerekeknek és nem mellesleg egy értékes este a szülőknek. A felfedezés és a titkos kalandok öröme már előre lázba hozza a gyerekeket, az ismeretterjesztő játékok, feladatok a közös örömet, a kiállítóhelyek pedig a tematikát adják. Soha nem felejtem el azokat a csillogó tekinteteket, ahogy a múzeumi éjszakai elemlámpás túra után a hálózsákba kucorodva még éjfélkor is a „csúcsszuper” élményeiket duruzsolták a gyerekek. Ez a legjobb ajándék számukra.” – fogalmaz Tibenszky Moni Lisa, a Da Vinci TV nagykövete, a Felelős Szülők Iskolája alapítója. „Nincs is annál jobb, amikor a gyerekek a saját élményükből táplálkozva kezdenek el észrevétlenül tanulni, érdeklődni egy tudomány iránt és ehhez mindig csak egy jó szikra, egy érdekes helyszín , egy jó múzeumpedagógus vagy épp egy bolondos tudós épp elég. Jómagam és a gyerekeim is vendégeskedtünk már a szolnoki REPTÁRban, örök élmény maradt. Beszállni egy repülőbe, kipróbálni a VR (virtuális valóságot) szimuláló szemüveget és kiugrani ejtőernyővel a Balaton felett? Ki ne szeretné? Ez lenne az élménypedagógia alapja, a többit pedig bízzuk a gyerkőcökre.” – foglalja össze a Da Vinci TV nagykövete.

 

reptar_elmenyek (32)

 

„Már az első Da Vinci Kids pizsamaparti szinte betelt, ezért már március 24-re meghirdettük a következő eseményt. Örömmel és izgatottan várjuk a gyerekeket hétvégén a szolnoki Reptárba. Egy-egy alkalommal átlagosan 30 gyerkőcöt tudunk fogadni. A pizsamaparti program új, egyedi megközelítésben dolgozza fel a repülőmúzeum által kínált tartalmakat; vadászrepülőket, harci- és csapatszállító-helikoptereket, csillagmotorokat, hajtóműveket, a mesélő roncsokat vagy a vitorlázó repülőgépeket ismerhetnek a gyerekek, úgy ahogy eddig még soha. ” – mondja Marsi Gabriella, a szolnoki RepTár marketingigazgatója.

.A kiállított tárgyakon keresztül megelevenednek a pilótaélet hétköznapjai, a repülőélet szépségei. Multimédiás eszközök (touchpad, projektoros kivetítő, kinect alkalmazás, VR-szemüvegek, 4D mozi, MiG-29 szimulátorok) egészítik ki az interaktív programot és segítik élményszerű feldolgozását a hazai repüléstörténetnek. A RepTár 60 000 négyzetméteres külső és mintegy 4500 négyzetméteres belső, klimatizált kiállítótereiben barangolhatnak a gyerekek és fedezhetik fel  azt múzeumpedagógusokkal együtt.

Az „éjszakai bevetés” során belülről is meg lehet vizsgálni egyes gépek pilótafülkéjét vagy katapultülését, a résztvevők megismerkednek bátor női repülősök történetével is, a Da Vinci Kids interaktív élményórán pedig díjnyertes ismeretterjesztő filmek segítségével tanulnak a gyerekek a repülés világáról. A résztvevők a program végén a kinti és benti zseblámpás kalandokat követően a Hangárban töltötik az éjszakát.

 

„Hisszük, hogy a tanulás lehet szórakoztató és fontos élmény is egyszerre. – mondja Ferdinand Habsburg, a Da Vinci Media ügyvezető igazgatója. „Szeretnénk, ha a következő generáció úgy nőne fel, hogy mindenféle területről inspirálódik, és megismerheti magában az igazi felfedezőt.”

A Da Vinci TV a szórakoztató tanulást a televízió mellett különleges helyszíneken megrendezett pizsamapartikon hozza el a gyerekek számára.  A csatorna ismeretterjesztő tematikájának megfelelő helyszíneken szerveznek izgalmas, ottalvós programokat, ahol a gyerekek zárás után ismerkednek a helyszínnel, s nem mindennapi élményeken keresztül szereznek új tudást.

A Magyar Nemzeti Múzeum, a pécsi Planetárium vagy a sárospataki Rákóczi Vár után most a szolnoki RepTár kapcsolódott a programhoz, mint legújabb helyszín az országban. Az egyedülálló repüléstörténeti kiállítóhely egyben élményeket és szórakozást kínáló tematikus park is: interaktív eszközök, hajtóművek, légvédelmi eszközök, különböző relikviák segítenek megismerni a magyar repülés történetét.

A kicsit több mint 1 éves Reptárban már volt Star Wars kiállítás, de lesz még idén Reptár Szimulátor Bajnokság és nyáron pedig a közkedvelt Reptár Piknik, ahol a szokásos élményprogramok mellett számos repülés tematikájú elemmel bővítjik a szolgáltatások sorát.

  1. július 6. – Rúzsa Magdi Nagykoncert, a RepTár Piknik előestéjén,
  2. július 7. – RepTár Piknik – Piknikezz a repülők árnyékában! Különleges családi nap a RepTárban, ahol minden a repülésről szól: darumadár, drón reptetés, helikopter szimulátor, oculus rift, big air bag, és számtalan családi élmény…és akkor még a 2018-ban érkező új repülőgépekről nem is beszéltünk., többek között az első világháborús Hansa Brandenburg B.I és az Aszódi Lloyd, Főnix D2 illetve a nagy kedvenc festett gépekhez érkezik még a Csőrike II (Mi-24) és a Szarvastehén (Mi-24).

 

Azoknak, akik még csak kacérkodnak a pizsamapartikkal, vagy épp a távolság vagy más okán nem jutottak el egy ilyen élményprogramra, ajánljuk a napokban bevezetett Da Vinci Kids applikációt, mely okostelefonra és táblagépre letölthető játékos, ismeretterjesztő alkalmazás kisiskolás gyerekek számára. A Holdra szállástól kezdve az ókori világcsodáin, a matematika és a felfedezések kisfilmes feldolgozásaink keresztül könnyen és játékosan tanulhatnak a gyerekek és indulhatnak el a virtuális térben a világ felfedezésére.

 

 

 

 

 

www.davincikids.tv
https://www.facebook.com/DaVinciKidsMagyarorszag

www.facebook.com/ReptarSzolnok

 

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása