Fel

Elvarázsolt karácsony

tet1

Elvarázsolt karácsony

A Nagytétényi Kastélyban idén újra a karácsonyé a főszerep. Ahol az idő megáll, s az elvarázsolt pillanatokért a sok-sok elvarázsolt óra a felelős. Az azonos című kiállítást – Elvarázsolt órák – január 5-ig nézhető meg, de emellett számos program és kiállítás várja a látogatókat.

tet5

Karácsony a kastélyban – Elvarázsolt órák

A Nagytétényi Kastély idén tizenegyedik alkalommal várja a látogatókat a Karácsony a kastélyban elnevezésű programsorozatára, mely idén Elvarázsolt órák címmel november 30. és január 5. között kerül megrendezésre.
Az idő megáll, a karácsony nyugodt, meghitt pillanatait, elvarázsolt órákat tölthetünk e pompás barokk kastélyban két okból is.

Az újonnan megnyílt Precízió és luxus című kiállításban a Radvánszky-gyűjtemény különlegesen értékes, máig működő, régi időkbe repítő órakülönlegességei elmúlt korok főúri és dúsgazdag polgári szalonjaiba varázsolják a látogatókat.

Modern a régivel

A hagyományos karácsonyi programsorozat idején kellemes sétát tehetünk a gyönyörű barokk kastélyban, az Iparművészeti Múzeum bútortörténeti kiállításán, ahol öt évszázad európai és a magyar bútorművességének legszebb darabjai és az Európában egyedülálló múzeumi kezdeményezés – minden teremben különlegesen feldíszített karácsonyfák, az archaikus és modern művészeti technikák és stílusok keveredése – varázsolnak ünnepi légkört. Itt valóban megáll az idő és vele együtt mi is lelassíthatunk. Vajon hogyan lehet méltósággal őrizni a tradíciót, és hogyan emelhetők be a hagyományos értékek a mai, felgyorsult világunkba? Megférhetnek-e egymás szomszédságában a több száz évre visszatekintő kézműves tárgyak a kortárs iparművészek díszei, valamint hagyományőrző kézműves alkotásaik?

Az ünnepi fénybe öltözött kastély 28 termében neves iparművészek által egyedi módon feldíszített karácsonyfák, a decemberi hétvégéken a család minden tagjának szóló programok várják a látogatókat. Ezen kívül iparművészeti és kézműves vásár, kürtöskalács és forró téli italok várják a látogatókat.

Több decemberi vasárnap délelőtt a kastélytól két percre lévő vadonatúj Cziffra György Nagytétényi Kulturális Központ, a Nagytétényi Kastély együttműködő partnere is különböző programokkal várja a családokat.

tet3
Programok:

November 30. 

12.30 „Karácsony a Kastélyban – Elvarázsolt órák” programsorozat köszöntője és árverés

December 1.

16.00 „Ne hagyj elesnem” – a MONAMO jazz együttes adventi koncertje

December 7. 

11.00 Üdvösségünk égi ország – a Magyar Népmese Színház karácsonyi bábos betlehemes előadása
14.00-17.00 Csillagváró – az Iharos Népművészeti Egyesület kézműves foglalkozása kicsiknek és nagyoknak

December 8. 

16.00 A Mátyás Templom énekeseinek és hangszereseinek adventi koncertje

tet2
December 14. 

11.00 Ki kopog? – Levente Péter Karácsonyi Kacagó Koncertje
14.00-17.00 Csillagváró – az Iharos Népművészeti Egyesület kézműves foglalkozása kicsiknek és nagyoknak

December 15. 

16.00 A barokk zene két arca: kamaraművek nyugatról és a keleti végekről – a Simplicissimus együttes koncertje

December 21. 

11.00 Maszk Bábszínház – Betlehemi történet
14.00-17.00 Csillagváró – az Iharos Népművészeti Egyesület kézműves foglalkozása kicsiknek és nagyoknak

December 22. 

16.00 Szeretettel: dalok és gondolatok – Szvorák Katalin és Kudlik Júlia műsora

December 28. 

11.00 Varázskalap – a Túlpart együttes zenés mesejátéka gyermekeknek
14.00-17.00 A Magyar Origami Kör kézműves foglalkozása kicsiknek és nagyoknak

November 30. és december 29. között a földszinti termekben iparművészeti és kézműves vásár, valamint forró téli italok, kürtöskalács várja a látogatókat.

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása