Fel

Farsang az FMH-ban!

Farsang az FMH-ban!

Farsangi mulatságra invitálunk kicsit és nagyot a Fővárosi Művelődési Házba. S, hogy a mulatság teljes legyen, ne hagyjátok otthon a jelmezeteket! Lesz itt mese, tánc, fergeteges mulatság, a jókedv pedig garantált.

 

Kerekerdei farsang

Nagy eseményre készülnek Kerekerdőn: a farsangra. Mindenki éneket, verset tanul, jelmezt készít, hogy az eseményen jól szerepeljen. De nagyon hideg van, már a tavaszt is várják. A farkas és a róka is megneszeli a készülődést. Ők nem tudnak semmit, se verset, éneket és jelmezük sincs. Szeretnének viszont zsákmányt szerezni, mások kárán jóllakni. Összedugják a fejüket és galád dolgot eszelnek ki. Sikerül-e a két gonosz terve? Jól, vagy rosszul végződik a jelmezes ünnepség?

Kiderül a mese végén, melyet a Budai Bábszínház művészei adnak elő a Fővárosi Művelődési Házban. Az élő-bábos, zenés előadást ovis csoportoknak február 13-án, szerdán délelőtt, kisgyermekes családoknak február 16-án szombaton mutatják be.

Táncos farsang

Nemcsak bábszínházi műsorok keretében, hanem a táncházas programokon is farsangi hangulattal várják az FMH kis vendégeit. A Muzsikás együttes február 5-én, kedden tartandó gyerek táncházában Gerencsér Vali néni kézműves foglalkozásán farsangi maszkokat készíthetnek a vendégek, február 12-én pedig Bálint-nap alkalmából a csuhészív készítésének rejtelmeit ismerhetik meg a gyerekek.

A „Kultúrházak éjjel-nappal” országos rendezvénysorozathoz kapcsolódva a Csürrentő együttes farsangi táncházat tart a felnőtteknek február 8-án. A négy és fél órás mulatság moldvai tánctanítással kezdődik, melyet Gyurka Fábián, Csángóföldről érkezett oktató tart. A tánctanítás után a zenészek szabad tánchoz muzsikálnak, majd a szünetben daltanítást tartanak. A felnőtt táncház előtt 18 órától Kovács Zsuzsi jelmezes farsangi Bubabálba várja a már járni tudó gyerekeket, ahol szülők és gyerekek együtt táncolnak, játszanak!

Hozd el a jelmezedet és ünnepeld a farsangot az FMH-ban! Sok ovis és kisiskolás vár szeretettel, az egész családoddal együtt!

 

-x-

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása