Fel

Ingyenes könyv a számítógépes tanulásról – szülőknek!

Ingyenes könyv a számítógépes tanulásról – szülőknek!

Hogyan lehet a számítógépet, az internetet a gyerek tanulásának szolgálatába állítani? Erre a kérdésre ad válaszokat, egyszersmind segítséget a szülőknek a 21. századi szülő című könyvecske. A kiadvány – benne számos gyakorlati jó tanáccsal és ötlettel – ingyenesen letölthető a TanárBlogról!

Csodagyerekek kevesen vannak

“A szuperintelligens és mindenben járatos digitális bennszülött”, aki már három évesen lekörözi az informatikusokat is a számítógépek használatában, ha létezik is, legalábbis olyan ritka, mint a szuperintelligens csodagyerek általában. Az átlagos gyerek biztosan bátrabban vág bele az új technológia világába, de jobbára számára is ugyanolyan ismeretlen terep ez, mint a felnőtteknek. Ez az új technika azonban mindenkinek sokat segíthet, gyereknek, felnőttnek egyaránt.

Gyakorlati ötletek – a hasznos „gépezéshez”

A 21. századi szülő című kiadványban a TanárBlog szerzői – Prievara Tibor és Nádori Gergely –  adnak tanácsokat a szülőknek miként használhatják az internetet, a számítógépet gyerekük tanulásának segítésére. Szinte minden szülő megtapasztalta, hogy gyereke “egész nap a gép előtt ül”, de úgy gondolja, hogy “ott nem csinál semmi értelmeset”. A kiadvány abban segít, hogy a számítógépen töltött idő hasznos legyen. A rövid könyvecskében szó esik a digitális nemzedékről, a számítógép szerepéről a tanulásban és sok konkrét ajánlatot, ötletet is tartalmaz, szó esik benne olyan fontos témákról is, mint a Facebook használata vagy a tanulási motiváció megteremtése.

 

A szerzők

Prievara Tibor és Nádori Gergely hat éve indították a TanárBlog nevű oldalt, mely gyorsan az ország legismertebb és leglátogatottabb oktatástechnikával, 21. századi pedagógiával foglalkozó oldala lett. Korábban már több ingyenes könyvet is publikáltak tanároknak, ezeket összesen több mint 20.000 alkalommal töltötték le.

A kiadvány ingyenesen elérhető ezen a címen, az „Attachments” gombra kattintva: http://tanarblog.hu/letoelthet-tananyagok/3403-a-21-szazadi-szuel

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása