Fel

Farsangi gyermekkoncertek a Budapest Jazz Clubban

Kárász Eszter csoportkép

Farsangi gyermekkoncertek a Budapest Jazz Clubban

 

 

 

A Szeleburdi Játéksziget programsorozata kéthetente vasárnapokként igazi gyerekbirodalommá változtatja a Budapest Jazz Clubbot. Február 10-én az Eszter-lánc mesezenekar farsangolásra, majd 24-én Bíró Eszter csengő-bongó farsangi koncertre várja a családokat.

 

 

A Budapest Jazz Club kéthetente jelentkező programsorozata, a Szeleburdi Játéksziget zenés előadásokkal, családi mesekoncertekkel, izgalmas újdonságokkal és rengeteg játékkal várja a kicsiket és a nagyokat. A szervezők célja, hogy a magas minőségű zenés gyerekprogramokon a gyerekek játékos formában ismerkedjenek meg a különböző zenei stílusokkal.  A februári koncertek a farsang jegyében fognak telni, közös énekkel és játékkal hívva igazi télűző mulatságra a résztvevőket.

 

 

Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar február 10-én hideg ellen mesevilágba bújó, hóolvasztó farsangi délelőttre várja a gyerekeket és gyerek-lelkű felnőtteket. Az interaktív koncerten a történetek a nézők és a zene segítségével fognak megelevenedni.   A dalok, hangok, hangszerek mind a mese szereplőivé válnak, akiknek kalandjait a gyerekek is alakíthatják ötleteikkel. Az úton gyerekdalok és kortárs költők megzenésített versei lesznek a kalauzok. Ahogy Lackfi János mondta: “Dallamok, versek, bábok, buborékok, ukulele, gitár, bőgő, furulya, dob, derbuka és társai pörögnek ezerrel. Kárász Eszter játszik, táncol, énekel, hadonász, varázsol, miközben viccesen és kedvesen vagy szomorkásan csengnek-pengnek a dalok. Jó kis koktél, dupla buborékkal, alkoholmentesen.”

 

Biro Eszter

 

Február 24-én Bíró Eszter sok hanggal teli, csengő-bongó farsangi gyerekkoncertre készül. Eszter első gyerekeknek szóló albuma, az „Állati Zenés ABC” 2014-ben az év hazai gyerekalbuma lett, és Fonogram Magyar Zenei Díjat kapott. Az énekesnőnek két saját gyermeke adta az ihletet, hogy az ABC betűit dalokon és az ezekhez kapcsolódó játékokon keresztül szinte észrevehetetlenül tanítsa és szerettesse meg az óvodás és kisiskolás korosztállyal, ugyanakkor a szülőknek is színvonalas szórakozást nyújthasson. 2013 őszétől több állami általános iskola első osztályában használják a könyvet és a lemezt a tananyag alternatív kiegészítéseként. Bíró Eszter legújabb albuma és könyve tavasszal jelenik meg, így ezen az alkalmon nemcsak korábbi, de legújabb dalaival, és sok-sok játékkal, humorral, élőben megszólaló muzsikával, farsangi hangulattal várja a kisgyermekes családokat. A farsangi koncertek előtt január 27-én a Veronaki Trió mesékkel teleszőtt délelőttjén a Kuruttyoló Békakirály Kalandjait ismerhetik meg a gyerekek, egy igazi zenei világjáró körút keretében.

 

YouTube- A fánkevő pocok (farsangi dal):
https://www.youtube.com/watch?v=rCNC0_LagBc

 

További információ:

Farsangoló az Eszter-lánc zenekarral

  1. február 10. 11 óra, Budapest Jazz Club

https://www.facebook.com/events/2311130998918655/

 

Bíró Eszter csengő-bongó farsangi gyerekkoncertje

  1. február 24. 11 óra, Budapest Jazz Club
Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása