Fel

Felhőcirkusz a beteg gyermekekért

felhocirkusz1

Felhőcirkusz a beteg gyermekekért

Cirkusz és tánc Weöres Sándor gyermekversei nyomán

Juhász Kata Társulata nagy sikerű Felhőcirkusz című előadásával a budai fekvőbeteg gyermekek ellátását támogatja. A Weöres Sándor verseinek motívumai és ritmusai által ihletett előadással az alkotók a 3-10 éves korosztályhoz kívánnak szólni. A táncot, újcirkuszt és zenét ötvöző produkció képekkel, mozgással, élőzenével mesél gyereknézőinek. A darab legközelebb október 8-án, majd november 11-én a Jurányi Házban lesz látható. Az előadásra speciális, támogatói jegyek válthatók, melyekkel a nézők az Aprónép Alapítvány munkáját segíthetik.

 

felhocirkusz2

 

Tissue-n pörgő akrobaták, kalandok gólyalábon és békatalpon, élőzene és egy varázslatos, felhők közötti utazás.  Weöres Sándor Déli felhők című versének szereplőjéhez, a nyári égbolt felhőit bámuló Katókához képzeletbeli barátok érkeznek. A felhők között vándorló cirkusz maroknyi társulatának akrobatái és zenészei Katókával kiegészülve vágnak új kalandokba.

 

Október 8-án és november 11-én a Jurányi Házban a Felhőcirkuszt a beteg gyermekek ellátásának javításáért játsszák. Speciális jegyek vásárlásával a nézők az Aprónép Alapítvány munkáját támogathatják. Az Aprónép Alapítvány Buda egyetlen gyermek fekvőbeteg-szakellátó intézményét, a a Szent János Kórházat segíti műszerek vásárlásával, valamint a fekvőbeteg gyermekek komfortérzetét javító eszközök beszerzésével és szolgáltatások támogatásával.

 

felhocirkusz3

 

„Juhász Kata nemcsak az irodalmi impulzust tudja a tánc, cirkusz és zene nyelvére sikeresen lefordítani, de rátalál arra a módra, hangnemre, struktúrára is, amivel mindez a gyerekek számára érthető és élvezhető lehet, és közben a szülő sem érzi magát matiné előadáson.” – jellemezték az előadást egy korábbi kritikában. Weöres Sándor ismert gyerekversei, mint a Déli Felhők, a Vásár, a Ha a világ rigó lenne, a Csiribiri, A tündér, A birka-iskola vagy a Sehallselát Dömötör, nem hangzanak el az előadásban, hanem a darab képeit, dramaturgiáját ihlették. „A tarka ruhás Katóka (Daragó Dorina) és a hófehér ruhás felhőcirkuszi társulat a mozgás, a ritmus, a zene – no és néhány jól megválasztott kellék, pl. békatalpak, felcsatolható malacorr – segítségével hoznak létre egy tornateremnyi weöresi mikrokozmoszt. Szárnyat igéznek a malacra, és közben maguk is nagyon jól szórakoznak.”

 

A Jurányi Házban látható unplugged változat különlegessége, hogy az előadás a nézőkhöz egészen közel, természetes fénynél, hangosítás nélkül játszódik, egy egyszerű táncstúdióban,  hatása ettől sokkal intimebb, emberközelibb. Az előadás élő zenéjét hegedűn Tijana Stanković, ütőkön Ölvedi Gábor, csellón Kertész Endre kíséri. A nagyszerű artisták, Zoletnik Sophie és Valkó Bence, az ifjú tehetséges táncművész, Daragó Dorina tánccal, cirkusszal a zenészekkel együtt mesél nemcsak a gyerekeknek, hanem az egész családnak.

 

Az Aulea Alapítvány bemutatja:

Juhász Kata Társulat

 

FELHŐCIRKUSZ Unplugged

TÁNC és CIRKUSZ élőzenével
3 éves kortól – 50 perc

 

 

Az előadások kezdete és helyszíne:

 

2017. október 08.,  11 óra

2017. november 11.,  11 óra

 

Jurányi Ház, Grabó Stúdió

Cím: 1027 Budapest, Jurányi u. 1-3. IV. emelet

 

Jegyár: 1200 Ft

Az előadásra 5200 Ft-os jegyek vásárlása is lehetséges, melynek jegyáron felüli részével az Aprónép Alapítványt támogatják. Az Aprónép Alapítvány Buda egyetlen gyermek fekvőbeteg-szakellátó intézményét, a Szent János Kórházat segíti műszerek vásárlásával, valamint a fekvőbeteg gyermekek komfortérzetét  javító eszközök beszerzésével és szolgáltatások támogatásával.

Jegyvásárlás: a helyszínen az előadás előtt 30 perccel

Jegyfoglalás: e-mailben a jegyfoglalas.aulea@gmail.com címen lehetséges.

 

Az előadás után szülői felügyelettel, saját felelősségre az eszközöket ki is lehet próbálni.

 

Az előadás trailere:

https://vimeo.com/174341592

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása