Fel

Gyere gyereknapra Kimivel, és az Egyszervolt Rét lakóival!

Kimi_zenekar

Gyere gyereknapra Kimivel, és az Egyszervolt Rét lakóival!

Kimi, a „Jogos a kérdés!” honlap kedves figurája lesz a házigazdája annak az egész napos gyereknapi kulturális, családi fesztiválnak, ahol az egyszervolt.hu rovatai is megelevenednek – május 25-én, szombaton, a Millenáris Parkban. Az eseményt a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) rendezi, a Gyermekbarát Igazságszolgáltatás program részeként. Ennek célja, hogy a gyerekekkel játékos formában megismertesse az igazságszolgáltatás alapfogalmait, s bemutassa a gyermekbarát igazságszolgáltatás elemeit.

 

Május 25-én, szombaton Egész napos gyereknapi fesztiválra várja a családokat – első sorban a gyerekeket – Kimi, a Jogos a kérdés.hu honlap házigazdája.  E honlapot a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) indította, stratégiai együttműködésben  az Egyszervolt.hu gyermekkulturális portállal, mivel a tárca elkötelezett a gyermeki jogok széles körű érvényesítése és megerősítése mellett. Ezzel együtt kiemelt feladatának tartja, hogy a gyermekek mindenek felett álló érdekének elvét az igazságszolgáltatás területén is érvényesítse.

A “Jogos a kérdés!” honlap célja, hogy a kisgyermekek számára érthető és játékos formában közvetítse a jogi alapinformációkat.A gyereknapi rendezvény kulturális programjait az Egyszervolt.hu szervezi. A Millenáris parkban így a honlap népszerű rovatai – Dalok, Mesék, Versek, Kézműves műhely és persze a Játékok – elevenednek meg, a résztvevők pedig a Jog labirintusában is kalandozhatnak. A rendezvényről beszámol az M2 Gyermekhíradó is, az első lépéseként annak a stratégiai együttműködésnek, melyet az igazságügyi tárca az MTVA-val kötött.  A KIM ezt annak érdekében teszi, hogy a közszolgálati média gyerekcsatornája, és gyermekműsorai által kínált lehetőséggel élve is folyatódjon a gyermekek jogtudatosítása.

Részletes program:

Gyereknap Kimivel és barátaival a réten!
Helyszín, időpont: 2013. május 25. 10-18 óráig
Budapest, Millenáris (külső helyszínek-színpadok, park, Teátrum.
Esőhelyszín „B” épület)

 

Szabadtéri Színpad

10.00 –     Langaléta Garabonciások beharangozója
11.00 – 12.00  Kaláka együttes koncert
12.00 – 13.00  Kompánia Társulat: Bőröndapu – interaktív gyerekelőadás
13.00 – 14.00  Alma zenekar koncert
14.00 – 15.00  Pesti Magyar Színház – Rumini részletek
15.00 – 16.00  Csillagszem néptáncegyüttes bemutató
16.00 – 17.00  Gryllus Vilmos koncert

„Vízi” színpad

12.00 – 13.00  Vándormuzsikus előadás
14.00 – 15.00  Egérparádé előadás

Egész napos programok

10.00 – 17.00
Fotózd le magad Kimivel!
Babanet babajátszó – Boloria babatánc, kirakodó vásár, játékok, mutatványosok
Gyerek ARC Kiállítás
Millenáris – Tábortoborzó

Kalandjáték a Rét birodalmában Kimivel és barátaival!

A kalandjáték a bejáratnál, a központi információs „KIMI” ponton indul, amely egyben az első állomása is a kalandpályának. Kimi képes lexikonjába gyűjtsd össze mind a 6 matricát, és ha minden állomást végigjártál, a végén külön jutalom jár: garantált Kimis ajándékot kapsz a Kimi ajándék ponton!  A karszalagon megtalálható sorszámmal lehet részt venni a szabadtéri színpadon 16 órakor megtartandó nyereménysorsoláson*, ahol Kimi ajándékcsomagot és egy családi, hosszú hétvégét lehet nyerni, egy Erzsébet táborba.

*A sorsolás nyertesei csak a jelenlévők közül kerülhetnek ki!

Állomások

1.    KIMI-INFO Pult – Szemtanú játék
Ismered a www.jogosakerdes.hu oldalon a Szemtanú játékot? Segíts Kiminek, és keresd meg a parkban, azt az alakot, akinek a névjegykártyáját kihúztad!
Ügyes légy, figyeld meg jól a részleteket! Ha megtaláltad, az első matrica már a tiéd is lehet!

2.    KI-MI-t tud? – Vers állomás Egérkével
Kiminek Egérke az egyik kedvenc barátja. Sokat mesélnek és verselnek együtt. Mesélj, énekelj vagy mondj egy verset Te is Kiminek! Ha ügyes vagy, hamar tiéd lehet a következő matrica.

3.    Játékos Kimi
Kimi barátjának, Mókuskának, egy óriási dobozban elkeveredtek a játékai. Segíts neki megkeresni, hogy tiéd legyen a következő matrica! Ha szívesebben kipróbálnád, hogy milyen ügyesen dobsz célba, ezen az állomáson kipróbálhatod magad! Elég az egyik feladatot teljesítened, hogy megszerezd a matricát.

4.    Jusztin suli
Segíts Kiminek, kifesteni az iskola szürke falát, hogy a gyerekek nagyobb kedvvel járjanak ide! Te is hagyd a színes kéznyomodat vagy a rajzodat a falon!

5.    Csiga műhely
Segíts Csigának meglepetést készíteni Kiminek! Csinálj te is Kimis kitűzőt! Ha elkészült már mehetsz is a matricáért.

6.    Jog labirintusa
Segíts eligazodni Kiminek a jog labirintusában! Ha a labirintus útvesztőjében megtalálod az állomásokat és megoldod a feladatokat, azzal újabb matricát gyűjthetsz.

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása