Fel

Gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban

hajtany_gyerek_mozdony

Gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban

A Vasúttörténeti Park a gyerekek álma: hol van ettől Thomas, a gőzmozdony, amikor itt igazi füstszagú, fekete mozdonyok sorakoznak, amelyek vezetőfülkéjébe ráadásul be lehet menni, fel lehet fedezni.

vasut1

Játékos vonatozás

Játékosan ki lehet próbálni, hogy hol öntötték bele a szenet, hogyan dolgoztak az igazi mozdonyvezetők. A legrégebbi mozdony majdnem 120 éves, ő áll a sor elején, a másik végén pedig igazi óriások, ahol a kicsinyek még a kerék tetejét sem érik fel. A nagyon ügyesek utazhatnak nagy mozdonyon, hajthatnak hajtányt, amihez diploma is dukál, amit otthon ki lehet tenni a falra és lehet vele dicsekedni.

 Szilvi a gőzős

A kerti vasút Szilvi kisgőzöse mögött utazni maga a csoda! Kiabálni egyet a kis vasút alagútjában, átgördülni a mini tó fölötti hídon, majd kipróbálni a modellvasút-vezetést, és a fordítókorongozást. Szóval a mozdonypark igazi élményeket kínál mindenkinek.

vasut2

A vasúti élményeken túl a gyermekek részt vehetnek a felfújható erőpróba játékon, kifestőt színezhetnek, gipszfigurákat festhetnek, csokoládémozdonyt önthetnek a csoki műhelyben és homokképet készíthetnek.

A legérdekesebb programnak az Utazó Mackó Kiállítás ígérkezik a „Teddy Travel” szalonkocsiban, ahol a mackók birtokukba veszik a kocsi helyiségeit (hálófülke, zuhanyozó, tárgyaló) és még közös fotók is készülhetnek a mackókkal.

Végül a legfontosabb információ szülőknek: gyermeknapon minden 14 év alatti gyermek ingyen léphet be a Vasúttörténeti Parkba.

 

Nyitva tartás: 10:00-18:00 óráig

Felnőtt belépő: 1.200 Ft

Nyugdíjas / Vasutas kedvezményes belépő: 700 Ft

Cím: 1142 Budapest, Tatai út 95.

GPS koordináta: 47.54216 / 19.095494

Honlap: www.vasuttortenetipark.hu,

Facebook: www.facebook.com/vasuttortenetipark

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása