Fel

Zene minden esetre

hangszerválsztó

Zene minden esetre

Nagy Hangszerválasztó, zenei nevelés, gyerekkórusba való jelentkezés. A Nemzeti Filharmonikusok komoly jelenlétet követelnek maguknak a felnövekvő nemzedék zenei továbbképzésében.

Nagy Hangszerválasztó

A Nemzeti Filharmonikusok (NF) immáron harmadik alkalommal vesznek részt a május 24-25-én megrendezendő Nagy Hangszerválasztón, ami remek lehetőséget teremt az egyik legfontosabb célközönségnek, az ifjúsággal való találkozásra, hiszen az NF munkájában kiemelt szerepet kap a zene iránti igény felébresztése, a zenei nevelés. A Nemzeti Filharmonikusok hagyományosan hangversenyek keretén belül végzi ezt a munkát, így idén a Művészetek Palotája Fesztivál Színházába olyan muzsikus „akció hősöket ” mutat be, mint Háry János vagy Muzsikus Péter. Újdonság, hogy az új évadban a gyerekek számára is megnyílik a Művészetek Palotájában található zenekari próbaterem, ahol a különböző hangszerek lelkével ismerkedhetnek meg az ifjú koncertlátogatók.

Személyes találkozás a zenével

Mindezek mellett kivételes lehetőség mind a gyerekek mind a művészek számára a személyes találkozás, ahol az együttes különböző hangszeres művészei bemutatják hangszereiket, és szívesen beszélgetnek arról, hogy miért választották azt, mit jelent számukra a zene, és az ország egyik legjobb zenekarában való együttzenélés.  A gyerekek nemcsak közel kerülhetnek egy-egy hangszerhez, hanem ki is próbálhatják azokat, valamint  maguk is készíthetnek egyszerű zeneszerszámokat, sőt rögtönzött zenekart is alkothatnak.

A kényelmes babzsákokkal kialakított zenesarokban érdekes zenerészleteket láthatnak koncerteken készült felvételekből, résztvehetnek a zenekari kvízt tölthetnek ki, valamint kipróbálhatják interaktív játékunkat, és megtapasztalhatják, hogy a zene valóban minden esetre szól.

Gyerekkórus

Gyermekek jelentkezését várja az Nemzeti Filharmonikusok abba a gyermekkórusba, amely a jövő évadra meghirdetett hangversenyeken fog közreműködni Thész Gabriella vezetésével.

Olyan 4-5. osztályos fiúk és 4-7. osztályos lányok jelentkezését várja az együttes, akik tudnak kottát olvasni és alapvető zenei képzettséggel rendelkeznek.

A Gyermekkórus vezető karnagya Thész Gabriella Liszt-díjas, érdemes művész, ő választja ki a jelentkezők közül azokat a gyermekeket, akikkel megkezdi majd a közös munkát. A gyermekkórus tagjának lenni kivételes lehetőség azok számára, akik kiemelkedő színvonalú zenei és művészeti képzést szeretnének kapni, illetve részt kívánnak venni egy országos és nemzetközi hírű zenei együttes munkájában többek között a Művészetek Palotájában és a Zeneakadémián. Jelentkezési határidő: május 27. További információ: www.filharmonikusok.hu.

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása