Fel

Vihar, mennydörgés, villámok – mire figyelj, hogy biztonságban legyél!

lightning over the city

Vihar, mennydörgés, villámok – mire figyelj, hogy biztonságban legyél!

Vihar, mennydörgés, villámok – mire figyelj, hogy biztonságban legyél!

Villámlás, dörgés, erős zivatarok. Hangos esőcseppek koppanása az ablakon. Melyik gyerek ne ijedne meg ilyenkor. Fontos, hogy minden esetben legyünk mellettük, s ne csak a vigasztaláson legyen a fókusz, hanem tudatosan készüljünk fel mi is. Tippek, hogy mire figyeljünk oda.

Messze a víztől. Érdemes nagy vihar esetén még a háztartási munkákat is elnapolni, ne ilyenkor kezdjünk el mosogatni, fürödni vagy mosni. Menjünk messze mindenféle vizes dolgoktól, vizes vezetéktől.

Az elektromos készülékeket kapcsoljuk ki. Erre is fokozottan figyeljünk oda, kapcsoljuk ki a televíziót, számítógépet, s nagyobb elosztókat is húzzunk ki. Az erős viharban, mikor nagy villámok vannak sajnos hamar baj lehet.

Szép villámok. Bármennyire is szépek és látványosak a villámok, akkor is csak biztos távolból nézzétek. Ilyenkor semmi esetre se menjünk ki fotózkodni. Mindig maradjunk a házban, lakásban, s menjünk messze az ablakoktól, ajtóktól. Sokszor még a szemünket is érdemes védeni, mert a villámba belenézni sem kellemes. Mindig csukjuk be az ablakokat!

 

letöltés (10)

 

Házi kedvencek biztonsága. Erre is fokozottan figyeljünk oda, mert a kutyák, macskák is megijednek a viharban. Helyezzük őket is biztonságba.

Vihar a szabadban. Mindig keressünk menedéket, ha nem tudunk gyorsan befutni a házba, akkor is fedett helyre vonuljunk vissza. Még az autónkban is nagyobb biztonságban vagyunk, mint a szabadban. Vihar esetén, ha kirándulunk, azonnal menjünk le a magas helyekről. Soha ne feküdjünk le a földre villámlás esetén, a legjobb, ha guggolunk, lehajtott fejjel, hogy minél alacsonyabbak legyünk, s minimálisan érintkezzünk a földdel.

Fa alá sose menjünk!

Tóból, vízből, tengerből azonnal menjünk ki!

Maradjunk távol mindenféle elektromos tárgytól, vezetéktől, szélmalomtól!

 

A cikket a Közlekedésbiztonsági rajzpályázatot  kiíró KÖBE Biztosító támogatta.

 

The girl looks through the window at the lightning. Thunderstorm in the city

The girl looks through the window at the lightning. Thunderstorm in the city

 

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása