Fel

Gyerekzsúr szervezés kezdőknek és haladóknak

Gyerekzsúr szervezés kezdőknek és haladóknak

Minden gyerek nagy örömmel várja a szülinapját különösen, ha osztozhat az ünneplésben a barátaival is. Ha elhatároztuk, hogy meghívjuk gyermekünk kis barátait, alaposan gondoljuk át a tennivalókat és időben fogjunk neki a szervezésnek.

zsur4

Az első, amit el kell döntenünk, hogy otthonunkba hívjuk a vendégeket, vagy valamilyen játszóház szolgáltatását vesszük igénybe. Ha az utóbbi mellett döntünk, lényegesen könnyebb a dolgunk, hiszen mindent megszerveznek helyettünk, nekünk csak az időpontot kell lefoglalni és megbeszélni, hogy milyen szolgáltatásokat szeretnénk kérni. Ha azonban otthoni buli mellett döntünk, időben el kell kezdenünk a teendők összeírását.

zsur1

Az első szempont, hogy a lakásban, vagy kertben fogadjuk-e a vendégeket. A helyszín nagyban befolyásolja a létszámot, a játékokat, a dekorációt. A gyerekek számára nagyon fontos a látvány, az a kép ami érkezéskor fogadja őket. Örömmel veszik, ha a dekorációban felismerik kedvenc mesehőseiket. Tizenéves korig a kislányok szinte csak kislányokat, a kisfiúk pedig kisfiúkat hívnak meg, így könnyebb dolgunk van a színvilág kiválasztásában. Díszíthetünk lufikkal, kis zászlókkal, színes papír girlandokkal. Vásárolhatunk azonos mintájú papír abroszt, szalvétát, poharat és papír tányérokat is, ami nem csak nagyon fog tetszeni a gyerekeknek, de a zsúr utáni rendrakást is megkönnyíti.

zsur3

Gondoskodnunk kell ételekről, italokról és rágcsálni valókról is. Próbáljunk változatos és semleges ételeket készteni, hiszen egyik gyerek ezt szereti, a másik meg azt nem eszi meg. Érdeklődjünk a szülőktől, van-e esetleg étel allergiás gyerek a vendégek között, akire különösen figyelni kell! Kisebb gyerekek esetében jó ötlet lehet az apró falatkák készítése, amit egy-két harapással el tudnak fogyasztani. Így az étkezést is megkönnyítjük és a zsúr végén nem kell félig-harmadig elfogyasztott szendvicseket a szemétbe dobálnunk. A nagyobbak már könnyen megbirkóznak egy-egy kisebb szendvics elfogyasztásával. Színesíthetjük a kínálatot zöldségekkel, mártogatósokkal, gyümölcsökkel és csoki szökőkúttal is, de mindig vegyük figyelembe a gyerekek korát.

A party fénypontja a torta átadása és felvágása. Manapság már számos cukrászda kínál szebbnél szebb forma tortákat, az általunk kívánt díszítéssel, de készíthetjük magunk is a meglepetést. Már csak a tűzijáték és a gyertyák meggyújtása van hátra. Ne feledkezzünk meg az innivalókról sem. Vásárolhatunk gyümölcsleveket, ásványvizet, készíthetünk turmixokat, de ne adjunk a gyerekeknek cukros és szénsavas italokat.

Legyen kész menetrendünk, foglalkoztassuk a gyerekeket, készüljünk játékokkal a számunkra, hogy ne unatkozzanak. Azonban ha látjuk, hogy fáradnak, ültessük le őket, játsszunk szójátékokat, rajzoljunk és ilyenkor hozzuk be a tortát, ami garantáltan a fenekükön tartja az izgága apróságokat is.

Nagyon fontos, hogy legyen segítségünk. Egy barátnő, vagy anyuka, aki segít a gyereksereg szórakoztatásában és kordában tartásában, higgyük el, egyedül kevesek leszünk ehhez a feladathoz.

Azt nem ígérhetem, hogy este nem fogunk fáradtan az ágyba dőlni, de gyermekünk boldog mosolya, az öröme, hogy ő volt a középpontban és a büszkeség, hogy vendégül láthatta a barátait, megéri a fáradságot.

 

Forrás: http://www.teunneped.hu/cikkek/gyerekzsur-szervezes-kezdoknek-es-haladoknak

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása