Fel

Gyermekképviselők Gyenesdiáson

gyermekképvis2

Gyermekképviselők Gyenesdiáson

 

Ingyen desszertet, fekvőrendőrt, mini zuhanyt, ivókutat kértek, sok minden más mellett a gyerekképviselők a gyenesdiási képviselőtestületi ülésen. Az önkormányzat és a polgármester állja a próbát, harmadik alkalommal fogadta a gyerekképviselők ötleteit. Az egyedülálló kezdeményezés komolyságát mutatja, hogy a kezdeményezések túlnyomó többsége már kivitelezés alatt áll.

 gyermekképvis3

A május végén megtartott gyermekképviselő testületi ülésen számos új fejlesztési ötletet vetettek fel a testületi tagok. Gál Lajos polgármester beszámolt arról is, hogy hol tartanak a korábbi javaslatok megvalósításával. Örömmel jelentette, hogy az előző ülés javaslatainak többségét már elkezdték kivitelezni, így számos változtatás már június folyamán megvalósul. A gyerekeknek kedvez az is, hogy megvalósul a Legtöbb jegyet javítók megajándékozásának ötlete, így a legügyesebbek a Gyenesdiási Ökokalandparkba és a Diási Élményparkba kapnak egész napos belépőjegyeket.

biciklis_terepszemle8

A gyermekek több konkrét javaslatot tettek a közlekedés biztonságosabbá tételére, amit a május eleji közös biciklis település bejárás tapasztalatai alapján állítottak össze. Fekvőrendőrt, gyalogosátkelőnél lámpát, a bicikliútnál javítási munkákat kértek. Az iskoláskorú képviselők kérésére ivókutat helyeznek el egy forgalmasabb útnál, lesz éjszakai túra, és új fagylalt a Bringatanyán. A Turisztikai Egyesület közbenjárásával a héten megvalósult és elindult az „Ingyen desszertet a gyermekeknek” kezdeményezés is, amelynek keretében Gyenesdiáson 9 csatlakozó étteremben ingyen desszert jár minden 14 év alatti vendégnek.

 

Gál_Lajos_polgármester2Gál Lajos polgármester, a Hivatal illetékesei, valamint a helyi Turisztikai Egyesület munkatársa is részt vettek a megbeszélésen, akik az ülésen elhangzó javaslatokat hasznosnak és jogosnak ítéltek meg és igyekeznek minden kezdeményezésre megoldást találni. A résztvevők a gyermek képviselőkkel közösen dolgoznak azért, hogy a nyugat-balatoni családbarát üdülőfalu újabb szolgáltatásokkal, kényelmes és biztonságos környezettel várja a vendégeket az idei turisztikai szezonban. A testület tagjai szeptemberben értékelik a nyár során szerzett tapasztalatokat.

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása