Fel

Hamarosan nyílik a Bűvösvölgy!

bűvösvölgy

Hamarosan nyílik a Bűvösvölgy!

 

Már a nyáron fogadja első látogatóit a Bűvösvölgy, az európai viszonylatban is egyedülálló médiaértés-oktató központ.  A tervek szerint évente tízezer 9-16 éves fiatal számára lesz lehetőség bepillantani a médiagyártás varázslatos kulisszái mögé, s kipróbálni a Hűvösvölgyi úti „bűvös” berendezéseket, a többi között a greenboxot vagy az okostelefonokat.

bűvösvölgy

A digitális univerzum szabadiskolája

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság médiatudatossági kezdeményezése, a Bűvösvölgy egy európai viszonylatban is egyedülálló médiaértés-oktató központot hoz létre, ahol a fiatalok valódi részeseivé válhatnak a média működésének, és a megszerzett tapasztalatokon keresztül tanulhatják meg, hogyan tájékozódhatnak biztonságosan a XXI. századi médiakultúra univerzumában. A Bűvösvölgy, a digitális univerzum szabadiskolája minden fiatal számára nyitott műhely lesz, ahová a próbaüzem befejeződése után az ország minden területéről évente akár tízezer tanuló részesülhet ebben az élményközpontú oktatásban.

Páratlan összefogás

A Budapest második kerületében található Hűvösvölgyi úton épülő Bűvösvölgy oktatóközpontot az NMHH és partnerei – az Index, az Invitel, a Magyar Telekom, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), az Origo, az RTL Klub, a Telenor, a TV2, a UPC, a Vodafone és a Nokia – azért hozták létre, hogy a fiatalok megfelelő tudatossággal fordíthassák hasznukra a 21. századi technológiák minden előnyét.
A partnerek közreműködésével létrejövő technikai feltételek között a tanulóknak lehetőségük lesz szakoktatók segítségével elkészíteni saját kisfilmjüket, forgathatnak reklámot, szerkeszthetnek híradót és bepillanthatnak az írott sajtó szerkesztésének műhelytitkaiba – olvasható a hatóság közleményében.

Showtime

A következő hetekben megérkeznek a berendezések, így hamarosan beindul a greenbox és megérkeznek egyebek mellett – az egyik izgalmas tematikához kapcsolódó – okostelefonok is. A nyáron kezdődő próbaüzem alatt a 9-16 év közötti korosztályba tartozó, fiatalokból álló próbacsoportok jönnek majd, hogy kipróbálják a Hűvösvölgyi úti tudásközpont minden berendezését.

 (MTI – NMHHH)

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása