Fel

XX. Kabóciádé Családi Fesztivál Veszprémben

XX. Kabóciádé Családi Fesztivál Veszprémben

 

Huszadik évfordulóját ünnepli idén a Kabóciádé Családi Fesztivál, és ennek köszönhetően ünnepi tematikával várják a közönséget. A fesztivál ideje alatt 20 féle játszóházas foglalkozást tartanak majd a gyerekeknek, lesz tortaszelés, idén is megrendezik az éjszakai kalandtúrát előtt, és a Kabóca Barátok is különleges programokkal ajándékozzák meg az érdeklődőket.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A Kabóciádé idején alkalma lesz a közönségnek Gopcsa Katalin művészettörténésszel játszani, vagy mesét mondani Somody Zsuzsával, a gyermekek körében kedvelt Kukkantó című televíziós gyermekmagazin szerkesztő-műsorvezetőjével. A fesztivál vendége lesz a győri Vaskakas Bábszínház, a szombathelyi Mesebolt Bábszínház, de a kisebb családi színházak is helyet kapnak a műsoron a Bábakalács szereplésével, s érkeznek előadók határon túlról is. A szabadtéri fesztivál programjai rosszidő esetén a Királyi párral együtt a színház megszokott játszóhelyére, a volt Hemo épületébe költöznek.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A Kabóciádé Családi Fesztivál évről évre a Kabóca Bábszínház évadzáró eseménye. Így a beharangozó sajtótájékoztatóján a színház külföldi szerepléseiről, az idei évadban megvalósult nemzetközi koprodukcióban létrejött előadásokról is beszámoltak.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A Kabóca bábszínház nemzetközileg is nagysikerű előadását, a Ha Dedét, egy belgiumi turné keretén belül százötvenedszerre játszotta a vendégművészként közreműködő Kiss Erzsi, és a bábszínház vezetőszínésze, Futó Ákos. A produkció a két évvel ezelőtti bemutatója óta már tíz ország tizenhat nemzetközi fesztiválján aratott sikert. Az előadás rendezője, Karel Van Ransbeeck idén is visszatért a színházba, hogy megrendezze Gomboló című előadását. A darab létrejöttét a Small size – big citizens nemzetközi alapítvány támogatta, így a társulatnak a magyarországi bemutató után alkalma nyílt egy nemzetközi premiert is megrendezni Limogesban, a Kaolin és Barbotine fesztiválon.

A bábszínház 2012/13-as évadjának utolsó bemutatója a Teremtésmese című előadás, mely a parasztbiblia szellemes történeteit meséli el a gyerekeknek zenével és humorral fűszerezve. Az Árgyélus Polgári Társulással együttműködésben készült előadás alkotója és előadója Écsi Gyöngyi, aki már sokadszorra jár a színházban vendégként, ismerős számára a veszprémi közönség.

 – nyp –

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása