Fel

„Ha Mátyás király köztünk járna” – történetíró pályázat

kimi

„Ha Mátyás király köztünk járna” – történetíró pályázat

Történelmünk mesésen híres igazságosztója Mátyás király, aki a rosszakat megbüntette, a jókat pedig megjutalmazta. Tetteit számtalan mesében örökítette meg az igazságos döntésekre vágyó nép, mert ahol több ember él együtt, mindig előfordulnak vitás helyzetek, amikor elkél a bölcs döntés. 

Így van ez ma is, és talán veled, vagy ismerőseiddel is megtörtént már olyan eset, amikor a legszívesebben Mátyás királyhoz fordultál volna. Most itt a lehetőség, hogy ezt megtedd, hiszen történetíró pályázatot indult a Jogos a kérdés honlapon általános iskolásoknak.

kimi

Írd meg mesében, vagy elbeszélés formájában, mikor örültél volna annak,
„ha Mátyás király köztünk járna”!

A történet címe szabadon választott, szólhat gyerekekről, felnőttekről, vagy gyerekek és felnőttek esetéről is. Lehet megtörtént eset – és lehet kitalált történet is. Lehet a főszereplő maga Kimi is – akár úgy, mintha ő volna az álruhába bújt Mátyás király, és akár állatmesébe is rejtheted az üzentedet!

Kedvcsinálóként több Mátyás királyról szóló mesét is megjelentetünk a Jogos a kérdés honlapon, így a következő hetekben érdemes időről-időre felkeresni az oldalt!

    NYEREMÉNYEK:

  • FŐDÍJ: egy hosszú hétvégi nyaralás az egész családnak
  • II. helyezett: 20 000 Ft-os könyvutalvány
  • III. dj: KIMI ajándékcsomag
  • további nyeremények: ajándéktárgyak Kimi figurájával

 Beküldési határidő: 2013 július 3.

 A pályázat további részletei ide kattintva olvashatók.

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása