Fel

Hétmérföldes Családi Játékbirodalom

jv2

Hétmérföldes Családi Játékbirodalom

 

A Hétmérföldes Játékbirodalom februárban is minden szombaton 10.00-15.00 óra között  várja az egész családot. Interaktív programsorozat, ahol a mese és muzsika szárnyán a farsangi időszakban számos izgalmas koncert, színházi bábszínházi produkció szórakoztatja a nagyérdemű publikumot.

 

jv3

Lesz Diafilm kuckó mesemondóval, télbúcsúztató farsangi mulatság hangszerbemutatóval, ismét bebarangolhatjuk a nemzetek mesekertjét és találkozhatunk Vitéz László újabb kalandjaival. Számos színházi és zenei előadás sorában a februári repertoárból nem hiányozhat az Évkerék Társulat zenés spanyol mesevilága sem.

 

A szervezők különös figyelmet fordítanak arra, hogy minden korosztályt megszólítsanak családi programjaikkal. A legkisebbek is izgalmas játékokat fedezhetnek fel a Csigabiga Palota Baba Játszóházában, és hab a tortán, hogy lesz Baba Cukrászda is. A programok hétről-hétre élményszerűen varázsolják elénk a páratlan népmese és zenekincsünk világát. A Hétmérföldes programok során felidézhetjük a magyar népmesék hőseit, de a meseládából előkerülnek más nemzetek farsangi meséi, mondái, hangszerei, muzsikái is.

jv4

A kézműves alkotóház 10 órától 15 óráig szintén izgalmas kalandokat tartogat. Lesz farsangi maszkkészítés, fánksütés, kiszebáb készítés, de előbukkannak a kézműves ládából a Fonó hagyományőrző mesterségei és különleges mai hobbi technikák (tűzzománc készítés, üvegfestés…) is.

 

PROGRAMOK – 2014. FEBRUÁR

Február 01. szombat

„Mostan színes tintákról álmodom…”

10-00 – 15.00 Folt – Kép – Paca műhely

Hagyj nyomot a papíron – Óriás papírgrafika – kézzel, lábbal, szivaccsal, krumpli nyomdával, különböző érdekes alakzatú tárggyal. Az alkotáshoz bőrbarát festéket használunk, nagyméretű papíron születnek meg az alkotások.

10.00 – 15.00 Baba Cukrászda – életre kelt mese cukrászműhely Egy olyan mesebeli cukrászda, ahol Te magad lehetsz Habverő kisasszony főcukrásza és cukrászkisasszonya. Berendezett babakonyhában cukrászjelmezbe öltözött kisurak és kishölgyek sütik és szolgálják fel az általuk készített finomabbnál finomabb süteményeket. Valóságos szerepjáték, ahol játékosan megtanulhatod a cukrászmesterség csínját-bínját. Ezen a szombaton marcipán figurák cukrászmestere lehetsz!

11.00 Diafilm kuckó: Téli mesék Az élőszóval előadott mesék világába kalauzoljuk a klubba betérő családokat, hogy gyermekeink is megismerhessék a diafilm varázsos világát.

 

Február 08. szombat

BábSzínJáték

10.00 – 15.00 Bábműhely: Barangolás a bábkészítés birodalmába, ördöngős tölcsérbáb készítés

10.00 – 15.00 Palota Játszó Ház: babaház óvodásoknak, logikai játékok kisiskolásoknak

jv211.00 Kemény Henrik: Vitéz László és a csodaláda című előadását láthatják Szilágyi Barnabás előadásában. De hát ki is ez a Vitéz László?Egy világhírű  népi bábhős a múltszázadból, aki legalább a bábszínházban jól elagyabugyálja az ördögöket, akik rosszat tesznek velünk és a világgal Ez a piros sapkás, vidám fickó palacsintasütőjével tanítja móresre az ördögöket és magát a halált is. Egy sziporkázó, életvidám, kesztyűs bábjátékban lehet részük, mely a 13 éves Szilágyi Barnabás-aki idén a Budapesti és  az Országos Egri Bábverseny Arany díjazottja- kezei között éled újra.

Az előadás után bábsimogató!

 

Február 15. szombat

„Egy körbe fog a meseszó, távoli korok, s tájak kerek, illatos almája gurul elibénk”

10.00 – 15.00 Nemzetek kertje: mesék, muzsikák, kézműves varázslatok a világ minden tájárólspanyol kézműves játszóház

evkerek

11.00 Évkerék Társulat: A szivárványszínű lovacska – spanyol mese
Andalúz népmese, melyben a kalifa leánya a szerelem rabja lesz, s aki rabul ejté, az a kalifa rabja, ám mindkettőjük sorsát a szivárványszín lovacska segíti jobbra. Ud, flamenco gitár, dobok, valamint élő énekszó kíséretében elézengetett mese, táncos óriásbáb segédletével előadva. Játsszák: Gulyás Anna – ének, mese; Gerzson János – ud;  Papírnyik Norbert – gitár

A mese után hangszerbemutató!

 

Február 22. szombat

„Farsangfarka húshagyó” –Reneszánsz farsangi mulatság

10.00 – 15.00 Jeles Napok Kézműhelye: kiszebáb készítés, hangszerkészítő műhelyben körtemuzsika készítés, udvarhölgy fátyolvarrás

10.00 – 14.00 Palota Játszó Ház: babaház óvodásoknak, logikai játékok kisiskolásoknak

11.00 HangszerMíves mesék és muzsikák: Reneszánsz mesés mulatság. A muzsikával varázsló udvari muzsikus Mátyás király palotájába röpíti az apródnépet..

A mesét muzsikába ölti, a hangszereket bemutatja: Szerényi Béla tekerőművész, hangszerkészítő mester, az aprókat és nagyokat táncba fogja Szerényi Andrea – tánc és óvodapedagógus.

A mese után: Aprók táncháza, jelmezbemutató és a Magyar Hangszermíves Céh hangszersimogatója

 

 

 

Csigabiga Palota Játszó Ház

Minden hétköznap 9.00 – 12 .00 és szombaton 10.00 – 15.00

 

A Csigabiga Palotában együtt, játszva fedezzük fel a világot.  Játékaink: Egyedi és különleges képességfejlesztő, építő, társas és logikai játékok. Szerepjátékok: babakonyha, babaszoba, szerelőműhely, boltos játszó, várépítő, bábparaván, kisautók és autópályák. Ügyességi játékok, bújkák, hinták, pattogós labdák. Foglalkozások minden kedden és csütörtökön: Diafilm kuckó, Manókonyha – Babacukrászda, Kreatív Kézműves Játszóház kicsiknek.

A családi közös játék mellett örömmel várjuk gyermekét minden hétköznap a Palota Csigaház Gyermekmegőrzőjében gyermekfelügyelettel. Részletes tájékozató a Galéria honlapján: www.jozsefvarosigaleria.hu

Jegy és bérletvásárlás:

Jegyárak a szombati gyerekprogramokon:

Felnőtt jegy: 1200 Ft

Gyerekjegy:    800 Ft

Családi jegy: (2 felnőtt, max.3 gyerek): 3200 Ft

Kézműves jegy: 500 Ft (12.00 órától)

Babáknak 1 éves korig a belépés díjtalan!

 

KEDVEZMÉNYES Galéria GYerekbérlet: 4 tetszőlegesen választható szombati napra várjuk az évad során 2014. május 31-ig rendszeresen visszatérő családokat, ahol a játék és színház élmény minden alkalommal egy pohár ajándék kakaóval is gazdagodik!

Bérlet: 3000 Ft /fő (gyerek, felnőtt)

Csigabiga Palota alkalmi belépő: 500 Ft (1 felnőtt és 1 gyermek).

Gyermekenként további 250 Ft

10 alkalmas Palota bérlet, ami az egész tanévben tetszőlegesen felhasználható (1 felnőtt és 1 gyermek): 4000 Ft Gyermekenként további 2000 Ft

Babáknak 1 éves korig a belépés díjtalan!


További információ:

Részletes programajánló, bérlet és jegyvásárlás, kedvezményes Józsefvárosi Galéria Gyerekbérlet árak, csoportos bejelentkezés: Beke Kata Tel.:  +36-30/207-8029;

E-mail: iroda@festumrendezveny.hu 

Elővételi  jegy és bérlet vásárlás a helyszínen:

Józsefvárosi Galéria és Rendezvényközpont Tel.: 313-9883

1085 Budapest, József krt. 70. 

Századok Öröksége Produkció

www.jozsevarosigaleria.hu

Várunk szeretettel hétről hétre a közös játék és színház élményre, a Józsefvárosi Galéria és Rendezvényközpontban!

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása