Fel

Hogy vidám nyarunk legyen

kp6

Hogy vidám nyarunk legyen

 

Elkezdődött a nyári szünet. Csupa jókedv, vidámság vár ránk. Ám sokszor a napsütötte napokat is beárnyékolhatja egy-egy betegség, rosszkedv, napszúrás. Mit lehet ilyenkor tenni? Egy-egy házireceptet érdemes észben tartani!

 

 

kp2

 

Ha hirtelen megfájdul a fejünk

Mielőtt bekapkodnánk a számtalan fejfájás csillapítók egyikét érdemes egy kicsit körbenézni, hogy mi az, ami elmulasztja a fejfájást.

Először is nyáron se felejtsünk el mozogni, biciklizzünk sokat a szabadban, vagy kiránduljunk. Ha medence, vagy nyílt víz mellett vagyunk, akkor nyugodtan lógassuk be a fejünket a vízbe, úgy hogy lebegünk a vízen. Ez nagyon nyugtató hatású! A másik fontos: igyunk sok vizet, vagy próbáljunk pihenni.

De, ha ezek közül egyikhez sincs kedvünk, akkor egy nagyon egyszerű recept: krumplival a fejfájás ellen. Egy krumplit vágjunk fel, s a vágott felületet dörzsöljük a halántékunkhoz. A krumplinak nagyon jó görcsoldó hatása van!

kp4

 

Hogy a nyaralás ne veszekedéssel teljen

Amikor végre eljön a közös nyaralás, akkor sajnos a családok hirtelen nem tudnak mit kezdeni az összezártsággal, a másik rigolyáival, a gyerekek akaratosságával.

Egy egyszerű tipp, hogy ezeket elkerüljük: próbáljuk elhagyni a fehér cukrot, a fehér lisztes termékeket. Helyette válasszuk a teljes kiőrlésű kenyérféléket, s a cukor helyett inkább a nyírfacukrot.

Ha megtehetjük, használjuk az aromaterápiát, s főleg a nyugtató növények illóolaját: citrusfélékét levenduláét

kp5

Nyári rosszullétek ellen

A nyári rosszullétek, nehéz ételek okozta haspuffadások legjobb ellenszere a gyömbér. Érdemes akár teaként inni, s higgyétek el a nagy melegben egy meleg tea sokkal frissítőbb, mint a hideg ital. De ha hideg italt szeretnétek inni: akkor készítsetek egy limonádét, s reszeljetek bele friss gyömbért. A gyömbér: segíti az emésztést, erősíti az immunrendszert.

kp3

 

forrás: http://kati-patika.blogspot.hu/

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása