Fel

Húsvéti rajzfilmkészítő tábor – gyerekeknek

dr bubo

Húsvéti rajzfilmkészítő tábor – gyerekeknek

A rajzfilmek minden vitán felül elsősorban a gyerekek kedvencei. Talán épp azért, mert akárcsak egy mesében, a rajzfilmekben bármi megtörténhet. Lehet olykor persze maga a valóság is mesés, például amikor gyerekek készíthetnek rajzfilmet.

 

Akár a mesében

A rajzfilmben – akárcsak a mesében – minden lehetséges. Ez nem is kérdés. Az viszont már igen, hogy miként válik élővé egy rajzolt figura? Hogyan képes mozogni, hogyan képes dalolni a filmvásznon, vagy a tévében az, ami otthon csupán egy élettelen kép a papírlapon? Az már maga egy izgalmas és mesés világ, ahol ilyesmi a valóságban megtörténhet. E kérdésekre persze hamar megkaphatja a választ, aki felkeres egy animációs stúdiót. De belekóstolni az igazi alkotásba, életre kelteni saját rajzokat, az már szinte maga a varázslat!

Készítsd te a húsvéti nyulat!

A Magyar Rajzfilm Stúdió rajzfilmes szakköreiben, táboraiban a gyerekeknek részük lehet abban a varázslatban, hogy rajzaik “életre kelnek”. A táborban elsajátíthatják a rajzos animáció alapjait, a figuramozgatást, és filmtörténetet is tanulhatnak. Olyan szakemberekkel találkozhatnak a tanárok között, mint például a Mézga filmek operatőre, aki „Így készül a rajzfilm” címmel tart játékos foglalkozást. A legizgalmasabb természetesen az, hogy a gyerekek a gyakorlatban is elmélyülhetnek a filmkészítésben, és kedvenc figurájuk főszereplésével – aki lehet akár stílszerűen akár a húsvéti nyúl is – saját filmet készíthetnek, amit végül CD lemezen haza is vihetnek.

Ide kattintva bele lehet pillantani korábbi táborok, szakkörök során készült gyerekalkotásokba.

Aki pedig a húsvéti rajzfilmes tábor iránt érdeklődik, az ide kattintson.

 

– nyp –

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása