Fel

Interjú Farkasházi Rékával a Sárkánykalandokról

farkashazy1

Interjú Farkasházi Rékával a Sárkánykalandokról

 

A koncerteken is megpróbálunk olyan világot teremteni, amibe a gyerekek nagyon könnyen bele tudnak helyezkedni – ezt éreztem az első pillanatban a Sárkánykalandoknál is!
pixel

pixel

farkashazy4

Hogy tetszett a könyv a kislányodnak?

Rebeka most olvassa – bár még csak elsős, nem hagyja, hogy én olvassak neki. Oldalanként halad, de nagy örömmel teszi, néha hangosan is felolvas belőle. Nekem nagyon tetszik, hiszen más élmények is kötődnek a könyvhöz. Amikor a felvételen felolvastam a gyerekeknek, nagyon intim hangulatot teremtett!

Sokat mozogsz a gyerekek világában, téged mennyire ragadott magával a történet és a mesét meghatározó fantáziavilág?

Mi a koncerteken is megpróbálunk olyan világot teremteni, amibe a gyerekek nagyon könnyen bele tudnak helyezkedni – ezt éreztem az első pillanatban a Sárkánykalandoknál is! Amikor felolvastam, volt a gyerekek közt két nagyobb, akiket mindig sokkal nehezebb bevonni. A 12 éves nagylány odaült mellém, és ahogy a mese egyre jobban magával ragadta, úgy ült egyre közelebb hozzám. Végül már az arca hozzáért az enyémhez…

Mint drámapedagógus bizonyára fontosnak tartod, hogy egy mesének legyen erkölcsi mondanivalója. A Sárkánykalandok üzenete véleményed szerint elég erőteljes volt-e illetve átjött-e a lányodnak?

Ez egy nagyon érdekes kérdés: fontos, hogy egy történet kapcsán mi marad meg az emberben. De fontos, hogy ne egy tanulság legyen, hanem mindenkinek mást üzenjen. Éppen az az izgalmas, hogy például a gyerekeknek más csapódik le, mint a felnőtteknek. Drámapedagógiai órán van rá lehetőség megvitatni, hogy kinek mit jelentett egy-egy történet. Ilyenkor nincsenek rossz válaszok, csak válaszok vannak!

A mesénk szlogenje: „a könyv, ami a valóságban folytatódik”.Bár már jártál Bükön, kedvet kaptatál-e ahhoz, hogy a helyszínt újra szemügyre vedd „sárkányleső” szemmel?

 

farkashazy3

Hogyne! Felnőttként is annyira más végigjárni egy helyszínt, amit más szemszögből ismer meg az ember! Ilyen kalandos történet után más szemmel nézem majd. Bár én először jártam Bükön és utána olvastam a könyvet, mégis van bennem egy izgalommal teli kíváncsiság. Június 4-én egyébként a Tintanyúl zenekarommal esti koncertet adunk Bükfürdőn, amelynek során a sárkányok dalban is megelevenednek. Várunk szeretettel minden érdeklődőt és találkozzunk ott minél többen!

Mint a Danubius Bubbles Club háziasszonya, már jól ismered Drazsét, de ha leutaztok, feltétlenül keressétek meg a 336/b szobát, a szálloda területén bujkáló sárkányokat, Sámli manót, a Színfalókat és Kvantusz mestert! Melyik volt a lányod kedvenc szereplője és melyik a tiéd?

Rebusé természetesen Yoyo, a kis sárkánylány. Nekem Dany – talán azért, mert ő „legkönnyebben kezelhető” sárkány és mivel sokat segít a szülőknek a nevelésben .

A nagyétvágyú Drazsé sárkány kedvenc ételét is megismerhetjük a könyvből és természetesen megkóstolhatjuk Bükön. Neked és a kislányodnak mi a kedvenc fogásotok?

Én nagyon szeretem az almás pitét, ahogyan Dany is! Rebus kísérletező kedvű, ha evésről van szó. Utoljára legnagyobb meglepetésünkre egy halászcsárdában rántott békacombot választott és jóízűen meg is ette.

Azt hiszem, nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a Sárkánykalandok folytatódnak. Van-e tipped arra nézve, hogy hol?

Hévízen vagy Balatonfüreden?

A következő rész Balatonfüreden fog játszódni! Mit gondolsz, a folytatásában sikerül felébreszteni Esthajnal királynőt?

Én nagyon bízom benne! Kíváncsi vagyok rá, hogy milyen!

Ha Kvantusz mester teljesítené egy kívánságodat, mi lenne az?

Most, azonnal szeretnék elutazni Bükfürdőre! És oldja meg, hogy ne nekem kelljen megoldani a csomagolást!

 

bukfurdo4

Felhőhegyi Balázs: Sárkánykalandok I. A bükfürdői kalamajka című könyve már kapható a Danubius szállodákban, a Danubius Hotels weboldalán, a Pagony könyvesboltokban és a Játékneten!

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása