Fel

Junior Prima Díjas az Egyszervolt.hu

00001_271x163_normal

Junior Prima Díjas az Egyszervolt.hu

 

Szórakoztatva oktatás, kultúraközvetítés, értékteremtés – gyerekek, családok és pedagógusok számára. Alapítása óta ezeket az elveket követi az Egyszervolt.hu internetes portál, melynek szerkesztősége nevében tegnap Pintér Róbert, Nagy Zoltán és Kutas Gyula tulajdonos-ügyvezetők  vették át a Junior Prima Díjat a Magyar oktatás és köznevelés kategóriában.

 

A rang kötelez

Az egyszervolt.hu gyermek-kulturális portálcsalád immáron tizedik évébe lépett. Az eltelt idő alatt Magyarország vezető internetes gyermektartalom szolgáltatójává vált, több százezer egyedi látogatóval, ami egyszersmind kötelességet is ró a szerkesztőségre. Az eredeti szándékok mellett a közönség elvárása is az értékhordozó tartalom magas minőségi megjelenítése. A honlapcsalád munkatársai ennek igyekeznek megfelelni, s misszióként tekintenek arra a munkára, amelynek során értékes, pozitív, nevelést segítő,  egyben szórakoztató tartalmakkal „ajándékozhatják meg” az egyszervolt.hu oldalaira látogató gyermekeket. A Junior Prima Díj elnyerése e munka folytatására ösztönzi a honlapot fenntartó 4Kids Meseportál kft tulajdonosi körét, s munkatársait egyaránt.

Tartalom az időtöltéshez

Az „egyszervolt.hu” szerkesztősége az internet portál-site kialakításánál elsősorban arra törekszik, hogy értékekben és tudásanyagban is gazdag anyagot nyújtson át az óvodásoknak és a kisiskolásoknak, illetve szüleiknek, pedagógusaiknak. A portálcsalád alapvető pillérei az oktató-készségfejlesztő játékok, klasszikus és kortárs mesék, dalok és versek, kézműves foglalkoztató műhely, a családi programajánló, valamint a szülőknek szóló, információs blokkok: a Napocska családi magazin, mely nevelési, orvosi tanácsadó rovatot, könyvajánlót kínál a honlapra látogatóknak. 2004. karácsonya óta működik az egyszervolt.hu honlap videós tartalmakat szolgáltató streaming gyermek-televíziója, a Mese.tv. Ezen az internetes felületen félezer animációs-, rövid- és egész estés játékfilmek tekinthetők meg, köztük olyan, saját készítésű filmeket is, mint a kortárs gyerekverseket feldolgozó Versfilmek animációs-sorozat, mely a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Animációs Tanszékével közös alkotásként született.

Szórakoztatva oktatás

Az Egyszervolt.hu már a kezdetektől fogva a szórakoztatva tanítás – az edutainment – irányelvei alapján fejlesztette az egyes rovatok tartalmát, a Nemzeti Alaptanterv követelményrendszerét szem előtt tartva.

 

A honlapcsoport Egyszervolt Suli elnevezésű oldala kifejezetten az iskolai rendszerű oktatásra fókuszál, s a tanórai felhasználhatóságot szolgálja. Középpontját az a tematikus keresőrendszer adja, melyben korosztályok, tantárgyak – kompetencia területek, s más jellemzők alapján – szakszerű címszavak segítenek eligazodni az Egyszervolt.hu-n található mesék, dalok, versek, játékok, kézműves foglalkoztatók – azaz az irodalmi, matematikai, avagy művészeti-készségfejlesztő – tartalmak között.

A szórakoztatva oktatás terén a szerkesztőség legfrissebb fejlesztései közé tartozik az Okos-Doboz digitális oktatási segédanyag, a Zöldi Ákos és a Földvigyázók környezettudatossági on-line játék és program, a Microsoft Magyarországgal és a Nemzeti Tankönyvkiadóval közösen létrehozott Tengernyi Kaland internetes, oktatási-kalandjáték, avagy a Magyarország kulturális és természeti értékeit bemutató „7mérföldes” című projektek.

 

Szakmai elismerések, díjak, referenciák:

Az Egyszervolt.hu honlap a száz százalékosan magyar tulajdonú 4Kids Meseportál kft. saját fejlesztése. A honlap elindítása óta számos díjat, szakmai elismerést nyert el a kulturális értékközvetítés, az oktatási-nevelési tartalmak megjelenítése, terjesztése valamint a biztonságos internetezés terén.

• 2011. Junior Prima Díj / Magyar oktatás és köznevelés kategória

• 2011. Európai Digitális Kiválóságok Díj (European Seal of e-Excellence) Platina fokozata

• 2011. Magyar Kiváló Online Gyermektartalom Díj

• 2010. 4Kids Meseportál kft. Világjáró játéka 1. Európai Komoly Játékok Versenye/kis költségvetésű játékfejlesztések kategóriája; II. helyezés

• 2007. Az egyszervolt.hu a Comenius EduMedia Siegel nyertese (edutainment kategória)

• 2005. Az Európai Minőség a Multimédiában Díj Arany fokozatát nyerte a Color Plus Kft., az egyszervolt.hu fejlesztője

• 2004. szeptemberében az Oktatásügyi Minisztérium a CD-ROM verziót tankönyvvé nyilvánította

• 2003. májusában a Diák és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete az Év Honlapjának választotta, és elnyerte az „Arany Titán Díjat”

• 2002-ben a magyarországi e-fesztiválon „A kulturális örökség digitális megőrzése” kategóriában győzött

• 2002. decemberében a CD-ROM verzió megkapta a Magyar Gyermekbarát Egyesület „Gyermekbarát termék” védjegyét

• 2002. novemberében megkapta a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium „Miniszteri Elismerő Oklevelét”

• 2002. augusztusában nevezés Európa egyik legrangosabb multimédia fesztiváljára, a EUROPRIX 2002 versenyre. A megmérettetésben 30 ország legjobbjai (összesen 612-en) indultak hét különböző szekcióban. Kategóriájában a legjobb három, az összes indulót tekintve az első harminc közé választotta a független szakértőkből álló nemzetközi zsűri (díjátadás: 2002. szeptember 12.)

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása