Fel

Kerekítős Kapolcs

00003

Kerekítős Kapolcs

 

Nyáron sem maradnak Kerekítő manó nélkül a gyerekek és szüleik. Akiknek kedve támad egy kis kirándulásra, annak ajánlom Kapolcsot a Művészetek völgyében, ahol július végén újra felcsendülnek az ismerős versek, dalok.

 

Manó és a Művészet

 

Hogy került a Kerekítő Manó Kapolcsra? Jakabosné Kovács Judit, a program vezetője meséli el az idáig vezető utat: „2010 nyarán Farkas Veronika pápai foglalkozásvezetővel ellátogattunk a Művészetek Völgyébe. Vittünk ajándékot Palya Beának, amiért a Kerekítő 2. kötethez szép ajánlósorokat küldött nekünk. Korábban családommal már jártam itt, egyszer egy éjszakát sátraztunk is gyerekeinkkel, akkoriban elsősorban a gyerekprogramokat néztük végig, a vándorbábostól kezdve az esti meséig volt ott mindenféle érdekesség. Ahogy Verával porzott az út a nyomunkban azt éreztük, hogy jó volna visszatérni ide jövőre, mint Kerekítők. Palya Bea énekelni tanított minket a művelődési házban, Lackfi János faragott nekünk verset, este a Férjemmel Berecz Andrást hallgathattuk és a Momentán Társulat előadásán mulattunk jót.

 

Hazatérve rábukkantam véletlenül és keresetlenül egy Kerekítős-Kapolcsos ruhácskára, amit meg is vettem, igaz felkérésünk akkor még nem volt, de éreztem, hogy így vagy úgy ott leszünk, és én ebben leszek. A téli szünet csendje után, az újév első munkanapján csörrenő telefonban Lackfi Jánostól jött a felkérés: Kerekítsünk tíz napig náluk a Kaláka Versudvarban, ahol ő és Gryllus Dániel lesznek a házigazdák! Köszönjük! Jövünk! Gyertek ti is! Előttünk, utánunk is érdekes programok várhatók!”

Helyszínek és időpontok

A Kaláka Versudvar címe: Kapolcs, Dózsa György u. 69. Ha a templom előtt szálltok le a buszról, szemben található a Malo. A mellette lévő hídon áthaladva egyenesen a Kaláka Versudvarhoz érkezhetnek, de a hídnál már jelzőtábla is jelzi.

A pajtában vagy a gyepen kerekítenek a foglalkozásvezetők, minden délelőtt!

A részletes Kerekítő programhoz kattints ide!

 

Almásy Katalin

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása