Fel

Szakmai konferencia a dadogókért

dadog

Szakmai konferencia a dadogókért

Igazi szakmai összefogás hozta létre a Magyar Dadogás konferenciát, ahol orvosok, védőnők, pszichológusok, pedagógusok és természetesen gyógypedagógusok-logopédusok jönnek össze, hogy megosszák tapasztalataikat, módszereiket. A konferencia 2011. szeptember 24-én lesz Budaörsön.

Szervezők

A Közhasznú Alapítvány a Dadogókért és a Seneca Beszéd Stúdió vezetője Schmidtné Balás Eszter mesterlogopédus (a képen a nemrég elhunyt Ranschburg Jenővel) szervezi ezt az egyedülálló konferenciát. „Konferenciánk egyedülálló kezdeményezés, -mondja Balás Eszter, mert tudomásunk szerint a dadogás témakörében ez az első, ilyen jellegű szakmai konferencia. Sokéves szakmai tevékenységem során azonban egyre erősebb bennem az a meggyőződés, hogy ezt a súlyos, a kommunikációt nagymértékben akadályozó beszédzavart csak egy ilyen sokoldalú szakmai összefogással lehet legyőzni. Az előadók a szakma jeles képviselői, tankönyvek, tanulmányok szerzői, kiváló elméleti és gyakorlati szakemberek.

Program

Délelőtt az előadók 15 percben foglalják össze hitvallásukat, ismertetik legújabb kutatási eredményeiket a dadogással kapcsolatban. Délután, a műhelyek vezetői hosszabb, 45 vagy 90 perces időtartamban a dadogás terápiájában szerzett gyakorlati tapasztalataikat osztják meg a résztvevőkkel.

A konferencia iránt igen nagy az érdeklődés, már közel százan jelentkeztek. Többségben logopédusok és gyógypedagógusok jönnek majd az ország minden tájáról, sőt határainkon túlról is. Sajnos csak kevés pedagógus, pszichológus, orvos és védőnő van a jelentkezők között, pedig a szakmai képzés mellett a szakmaközi összefogás számunkra ugyanolyan fontos. Ezért várják a társszakmák képviselőinek jelentkezését!

Még több információt a www.seneca.hu és a www.dadogokert.hu honlapokon

Almásy Katalin

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása