Fel

Koncert gyerekeknek – Concerto Budapest

zene4

Koncert gyerekeknek – Concerto Budapest

 

A Concerto Budapest népszerű Manó programja az óvodás és kisiskolás gyerekeknek szól: ez a játékos, interaktív előadás a körülöttünk lévő világgal és a zene alapjaival ismerteti meg a gyerekeket.

pixel

pixel

Lehet-e egy zene édes vagy keserű? Kifejezheti-e a muzsika a világosságot vagy a sötétséget? Honnan jön a hang? Ha csak a hallásunkra támaszkodhatunk, mi az ijesztő, mi a megnyugtató? Milyen eszközökkel éri el a zene a különböző hatásokat? Az évad során minden érzékszervünkre szükség lesz, hiszen az egyes alkalmak a Hallás, a Tapintás, a Szaglás, az Ízlelés és a Látás témáját járják körül – ezekhez kapcsolódik a játék, az előadáson elhangzó dalok és a sorozat visszatérő vendége, Méhes Csaba pantomimművész játéka is. Házigazdánk ismét Iván Gábor lesz, aki a sorozat megálmodója is egyben.

zenekucko3

Tapintható-e a zene? Lehet-e egy dallam puha vagy kemény? Létezik-e a zenében lágy, szúrós, vagy akár göcsörtös, darabos, száraz?

Kézzel fogható módon járjuk körül ezeket a kérdéseket a koncerten: meghallgatjuk, milyen hangszereket lehet közvetlenül a kezünkkel megszólaltatni.  Megnézzük, mit kell benyomni, lenyomni, mit lehet húzni, pengetni, billenteni, kopogtatni, ütni…

Reméljük, a zene téged is megérint!

 

Mesekoncert Manóknak – Tapintás

Időpont:                             2016. január 17. (vasárnap) 11:00

Helyszín:                            Zeneház (Budapest, IX. Páva utca 10-12)

Időtartam:                         60 perc

Korosztály:                        3-12 éves korig

Jegyárak:                            gyerek: 1000,- Ft

felnőtt: 1300,- Ft

 

Közreműködők:               Méhes Csaba – pantomim, és a Concerto Budapest zenészei

Házigazda:                         Iván Gábor

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása