Fel

Könnyű rosszul adagolni, túladagolni, akár mérgező is lehet

morafb5

Könnyű rosszul adagolni, túladagolni, akár mérgező is lehet

 

Szex, drogok, Facebook – a mai szülők számára kimondottan ijesztő fogalmak. A Móra Könyvkiadó és Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, az Európai Unió Safer Internet Programjának hazai konzorciumvezetője most összefog, hogy segítsen kapaszkodót találni a témában szülőknek, pedagógusoknak, iskolapszichológusoknak.

pixel

pixel

morafb1

Az internetet könnyű rosszul adagolni, túladagolni, akár mérgező is lehet, de egy biztos: nem lehet élni nélküle.

Egy átlagos gyerek — a saját gyerekünk is — másodpercenként kényszerül arra, hogy döntést hozzon a monitor előtt. Milyen szöveget posztoljon a Twitteren? Melyik fürdőruhás képét töltse fel a Facebookra? És vajon elárulja-e ország-világ előtt, hogy kivel jött össze a tegnapi bulin?

Egy biztos: a helyes netezési szokások kialakításában nekünk, felnőtteknek kell segítenünk. Megan A. Moreno kutatásai számos kamasz és egyetemista bevonásával jöttek létre, akik minden témáról, őszintén kifejtik hiteles véleményüket. A friss tudományos eredményekkel alátámasztott rövid fejezetek az óvodáskortól az egyetemig tekintik végig az internet szerepét a fiatalok személyiségfejlődésében. A szerző többek között olyan problémák megoldására tesz segítő javaslatokat, mint az online szexuális zaklatás, a netfüggőség és egyéb járulékos betegségek (a depressziótól az evészavarokig). Megan A. Moreno elismert amerikai médiakutató, aki régóta foglalkozik az internet kamaszokra gyakorolt hatásával. Többek között a washingtoni egyetem gyermekgyógyász professzora és a Közösségi Média és Egészséges Fiatalság Munkacsoport (SMAHRT) kutatásvezetője.

 

morafb2

A könyv bemutatójára április 25-én, szombaton délután kerül sor a Millenárison, a XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál keretében. A szervezők a témához kapcsolódóan szakmai kerekasztal-beszélgetést is tartanak, ahol a szakemberek a „Hogyan kezeljük gyermekeink internetezési szokásait? Hasonlóan a szeszhez, szexhez, droghoz?” kérdés vonalán indulnak el.

A kerekasztal-beszélgetés moderátora Süveges Gergő újságíró, life és business coach, résztvevői: Dávid Ádám (a Móra családi iránytű sorozatszerkesztője), Reményiné Csekeő Borbála (Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány), Dr. Kisfaludi Gábor (a Safer Internet Program önkéntes oktatója), Kisfaludi Dániel (diák).

A könyvet Dávid Ádám szerkesztő, míg a Safer Internet Programot, Szentpály-Juhász Noémi, a Safer Internet Program (SIP) projekt koordinátora mutatja be.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk április 25-én, szombaton 16 órától a Millenáris Márai teremében.

morafb3

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása