Fel

A közös játék öröme

Húzd meg!

A közös játék öröme

 

 

Milyen a szülő és gyerek önfeledt játéka? Szoktál –e a gyerekeddel otthon bújócskázni, kergetőzni,futkosni? Ugye nem, mert a sok-sok háztartási teendő elviszi a figyelmedet a közös játékról. Hogy mégis megmaradjon a játék öröme, van egy ötletünk, ahol anya, vagy apa valóban közösen tud együtt játszani a gyerekével!

 

Gyere a játszóházba

Hatalmas csúszdák, ugráló vár, kis konyha és sokféle játék…csupa olyan dolgok, amelyek otthon nincsenek. S pont ez a titka a játszóházaknak. Az ismeretlen felfedezése, a különböző vágyott játékok kipróbálása. Hiszen melyik lakásba férne el egy ugrálóvár? Vagy egy csúszda? Itt viszont minden van, amire a gyerekek vágynak. Ahová bátran felmászhatnak, ahol örömmel ugrálhatnak, csúszkálhatnak.

Mászórendszer

Játssz velem!

A Kölyökpark egyik fontos eleme, hogy ne csak a gyerek játsszon, hanem a szülő is részese legyen az önfeledt óráknak. Ha nem is mászunk be velük a hatalmas ugrálóvárba, akkor is megfigyelhetjük őket. Érdemes nézni, ahogy egyedül megmássza a várat, ahogy megtalálja a csúszdát és ahogy megérkezik a kis labdák közé. Együtt drukkolhatunk a kicsiknek, hogy ügyesen menjenek  végig a labirintusszerű házban,  hogy összeszedjék minden bátorságukat, s lecsússzanak az esetleg még számukra is ismeretlen csúszdán.  De itt lehetőség van arra is, hogy akár a gyerekkel együtt próbáljuk ki a mászást, a bújkálást.

Árkád_játéktér

Miért jó együtt játszani?

A közös játék öröme mindig fontos. Míg a legkisebbekkel ösztönösen játsszunk, tanítgatjuk őket, addig a nagyobbacskáknál folyamatosan leszokunk róla. Pedig egy közös élmény, közös játszás öröme sokkal többet nyújthat a gyereknek, mint egy gyorsan elfogyasztott ebéd. Hagyjunk időt magunknak, engedjük, hogy ilyenkor a gyerek vezessen minket. Akár felfoghatjuk úgy is, hogy most ő az irányító, ő tanít bennünket. Engedjük, hogy bemutathassa a tudományát, az ügyességét, a bátorságát. S dicsérjük őket! Legyünk rájuk büszkék! S, ami a legfontosabb szánjunk rájuk időt. Ne csak egy könyv vagy újság lapjai mögül kukkantsunk rájuk félszemmel, hanem velük együtt örülve élvezzük a játékra szánt időt!

 

Ha ilyen helyet keresel, ahol a közös játék , mindig nagy élmény, akkor gyertek a Kölyökparkba!

logo_2016

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása