Fel

Októberben is színes programokkal várnak a Sárkányok

bagoly2

Októberben is színes programokkal várnak a Sárkányok

A FSzEK Központi Könyvtárának első szintjén, közel 600 m2–en, különleges hangulatú térben található a Sárkányos Gyerekkönyvtár. 22 ezer kötetes állomány, olvasóterem, játékszoba, és egy udvar két hatalmas kősárkánnyal várja a lelkes olvasókat. Mindez babakocsival is megközelíthető.

 

pixel

pixel

 

 

sarkany1
A sárkányok a mesékben a kincset, a királylányt őrzik, a könyvtárban pedig a tudás őrzői. Akár egy izgalmas történetre vágysz, akár a tudomány világában szeretnél elmerülni, mi segítünk eligazodni a tudás tárházában. Több, mint 50 magyar, illetve idegen nyelvű folyóirat közül választhatsz, vagy kipróbálhatod a táblás- kirakós-, és számítógépes játékokat.

Cím: 1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1., a Kálvin tér mellett.

 

Októberi és novemberi programok:

 

Huhognak, bölcsek, nagyfejűek? Gyertek el a Sárkányos Gyerekkönyvtárba, és derítsétek ki ti magatok!

 

bagoly1

  1. október 22. szombat 11.00

Kézműveskedés és játék egy órában.

Ferkai Sára meglepetés foglalkozással vár minket

Program

 

 

 

  1. október 28. szombat 11.00

Dienes Éva papírszínházas programmal készül Nektek

 

  1. november 5. szombat 11.00

Játsszunk Shakespeare-t! Szentivánéji álom Kaszás Veronika vezetésével.

Voltál már egyszerre főszereplő, közönség, díszletmunkás, rendező, statiszta, és maga a színpadi díszlet? Drámapedagógiai játszóház minden korosztály számára, ahol William Shakespeare leghíresebb történeteit mi magunk fogjuk eljátszani, a Sárkányos Gyerekkönyvtárban. Nem kell hozzá színészi tehetség, hogy életre kelljen a kaland, és mindenki aki és ami a könyvtár termén belül van, részesévé és szereplőjévé váljon, korra és nemre való tekintet nélkül! Bárkiből és bármiből, bárki és bármi lehet, csak játék, s közben a történetet is megismered.

 

  1. november 19. szombat 11.00

Molnár Krisztina: Mákszem és Gubó könyv interaktív bemutatója a Szentendrei Skanzen munkatársaival együtt.

 

sarkany2

Minden programunk ingyenes: olvasójeggyel, illetve regisztrációs jeggyel látogatható. Gyerekeknek ingyenes, de szülő személyi igazolványa, lakcímkártyája, a gyermek lakcímkártyája és diákigazolványa szükséges. Felnőtteknek az adminisztrációs díj 16 éves kortól 200,-Ft. 70 év felett ingyenes. A műsor-változtatás jogát fenntartjuk. A programokon fényképek készülnek, melyek kikerülhetnek a gyerekkönyvtár honlapjára illetve facebook oldalára.

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása