Fel

Lezárult a Bigyoo-ötletpályázat – eredményhirdetés

Lezárult a Bigyoo-ötletpályázat – eredményhirdetés

A zsűri értékelésével lezárult a bigyoo.hu ötletpályázata, amelynek célja volt, hogy vállalkozó kedvű pedagógusok IKT játékos feladatgyűjteményt készítsenek a biztonságos internetezés témakörében.

Az Informatikai Szolgáltatók Tanácsa támogatásával megvalósuló programba olyan módszertani ötleteket vártunk, amelyek a NAT követelményeihez illeszkednek, és különböző tantárgyakba integráltan felhasználhatóak. A pályázók változatos feladatokat küldtek be, melyek az általános iskolás tanulókat megismertetik a világháló előnyeivel és ösztönzik a diákokat annak biztonságos használatára.

A zsűri az alábbi három pályamunkát díjazta, egy összevont kategóriában. A munkák a bigyoo.hu oldal, az óravázlat menüpontjában találhatók.

 

Helyezettek:

1. Prievara Tibor középiskolai tanár (Madách Imre Gimnázium): Bogi utazása

A beküldött pályázatot közösen készítette diákjaival.

A pályázat elsősorban középiskolások, esetleg 7-8. osztályos tanulók számára mutatja be egy, a YouTube-on elérhető nyolc részből álló videó sorozat tanórai felhasználását. Erőssége az önálló tanulásszervezés, a célzott kalandprogram, amely vezeti a diákot az egyéni tanulási módszerek kialakulása, kialakítása felé.

Nyereménye: 20.000.- Ft-os könyvutalvány

 

 

2. Novákné Nagy Márta tanár (Számítástechnikai Általános Iskola): Három szabadidős játék

A pályázat három, különálló feladatként is alkalmazható játékot mutat be alsó tagozatosok számára. Egy szórács, egy interaktív táblán játszható memória játék és egy titkosírás tanítja a legkisebbeket az informatikai eszközök ismeretére, használatára.

Nyereménye: 15.000.- Ft-os könyvutalvány

 

3. Nyári László tanár (Csata utcai Általános Iskola): Szövegértési feladatok

A pályázati anyag egy, a www.egyszervolt.hu oldalon található mese feldolgozását mutatja be interaktív tábla felhasználásával, különböző korosztályok számára. Az internet biztonságos felhasználásával a tanulók környezetvédelmi témakörökben is elmélyülhetnek.

Nyereménye: 10.000.- Ft-os könyvutalvány

 

Gratulálunk a díjazottaknak!

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása