Fel

Macska voltam Londonban

00001

Macska voltam Londonban

Milyen lehet a macskavilág? Miért változik át egy kisfiú macskává, s hogyan talál barátokat a macskák világában? Ezekre a kérdésekre kaphatunk választ a Kolibri Színházban, ahol a hétvégén mutatják be a Macska voltam Londonban c. művet.

Macskák a színen

Paul Gallico világsikerű regényének – Jennie, te drága – zenés színpadi feldolgozása a távoli Londonba kalauzolja el nézőit: “alulnézetből” ismerhetjük meg a várost, egy macskalány és egy macskává lett kisfiú szemével. A Kolibri Színház színpadán remek dalok csendülnek fel, igazi gyerekmusicallel ismerkedhetnek meg a színházba látogatók. A műben Péter, a magányos, angol kisfiú nagyon szeretne macskát. Ám álma nem valósulhat meg. Jennie a kóbor macskalány, minden emberre haragszik, mert azt hiszi, hogy kedvenc gazdái elfeledkeztek róla. A bonyodalmak viszont ott kezdődnek el, mikor Péter átváltozik, s Jennie segít eligazodni a macskák világában. Történetükből megtanulhatjuk, hogyan formál teljesebbé minket az igazi barátság.

A szerző

Paul William Gallico olasz emigráns zenész szülők gyerekeként New Yorkban született, és sportújságíróként indult. Karrierjét a bokszoló Jack Dempsey-vel készült interjú indította el, melyben megkérte alanyát, üsse meg, majd megírta, milyen az, amikor egy világbajnok nehézsúlyú bokszoló kiüt valakit… Az így ismertté vált újságíró hamar az irodalom felé fordult, novelláiból és kisregényeiből számtalan filmes adaptáció is született. Előszeretettel szerepeltet műveiben nem emberi alakokat, bábokat, teheneket, libákat. Öt könyvet írt macskákról.

Az előadást 7-10 éveseknek ajánljuk.

 

 

-AK-

 

PAUL W. GALLICO – HORVÁTH PÉTER:

MACSKA VOLTAM LONDONBAN

BEMUTATÓ: 2013. MÁRCIUS 16. SZOMBAT 15 óra

KOLIBRI GYERMEK- ÉS IFJÚSÁGI SZÍNHÁZ

1061 Budapest, VI. kerület, Jókai tér 10.

Fordította: Albert Éva és Nemes László

Színpadra alkalmazta, dalszövegek: Horváth Péter

Díszlet, jelmez, báb: Orosz Klaudia

Koreográfus: Lakatos János

Zene: Novák János

Zenei vezető: Bornai Szilveszter

Korrepetítor: Kecskeméti Gábor

Szcenikus: Farkas István

Fény: Kalóz István Hang: Temesvári Attila

Digitális képek: Mikuska Péter, Bodnár Zoltán

Egérjelenet bábmozgatás: Szívós Károly

A rendező munkatársa: Tóth-Gábor Anna

Rendező: Novák János

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása