Fel

A M2 mesemozi veled ünnepel

rosie-0

A M2 mesemozi veled ünnepel

M2 mesemozi várja mindennap a gyerekeket! Sok-sok sorozat mellett, számos nagyfilmet is megnézhettek az M2 csatornán. Ezekkel a mesékkel igazán izgalmas lesz a december! 
pixel

caillou2

 

Caillou fölöslegesnek tartja megvárni, amíg felnő. Már úgy érzi magáról, hogy felnőtt. Örömét leli, a világ legapróbb csodáiban is. Élénk képzelő ereje segít neki, hogy a mindennapi élet dolgait is különleges eseményekké varázsolja. Nem tetszik neki, hogy a szülei dolgoznak. Ezért apukája megmutatja neki, hogy mindenkinek fontos dolgoznia.

 

 

vuk2

 

Fekete István regényének ma már klasszikussá vált Vuk rajzfilmváltozatán nemzedékek nőttek fel. A zseniális rajzfilmrendező, Dargay Attila  figuráinak Pogány Judit, Bitskey Tibor , Csákányi László és Gyabronka József kölcsönözte a hangját.

A rókacsaládban “gyermekáldás” van. Mind életrevaló, de egy különösen csintalan. A szülők úgy vélik, nagyapjára ütött és ezért a Vuk nevet adják neki. Amikor árván marad, nagybátyja, a híres Karak veszi pártfogásába. Karak legnagyobb örömére ügyes, bátor rókává fejlődik. Okosságát bizonyítja akkor is, amikor a rókalányt kiszabadítja a vadász fogságából.

 

szaffi2

 

Szaffi története a XVII. században játszódik, amikor a Habsburg-ház elhatározza, hogy kiveri a törököt Magyarországról. Sophie,  Ahmed pasa lánya és Jónás, a magyar várúr, Botsinkay Gáspár fia, már kora gyermekkoruktól – a szülők megegyezése alapján – jegyesek. A háború alatt a törököknek és a Botsinkay családnak menekülniük kell, ezért elásnak egy láda kincset váruk udvarában. A kisded Sophie elsodródik a menekülőktől, s egy furcsa öregasszony talál rá. Macskája után elnevezi Szaffinak, és saját gyermekeként neveli fel.  A film 1985-ben Griffoniban Aranydíjat, majd 1986-ban Budapesten a 18. Játékfilmszemle Közönségdíját nyerte el.

 

 

tabaluga

 

Tabaluga

A mindig vidám, örökké virágos és boldog Zöldföld lakói csodálkozva állnak körül egy apró, különös tojást. Lassan repedezni kezd a héj, és a tojásból elődugja kis fejét egy aprócska zöld sárkányfióka, Tabaluga! Rögtön születése után az ország bölcs, öreg teknőse, Nessaia megjósolja a kis tűzokádónak, hogy egyszer még fontos szerepe lesz Zöldföld történetében. Tabaluga még nem is sejti, milyen kalandok várnak rá és milyen veszélyek fenyegetik leendő barátait, és új otthonát.

 

December 22-től mindennap 10.25-től M2 mesemozi!

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása