Fel

Madarat tolláról – múzeumi foglalkozás gyerekeknek a Szépművészetiben

article_600x500

Madarat tolláról – múzeumi foglalkozás gyerekeknek a Szépművészetiben

Novemberre a legtöbb költöző madár már délre repült és ott élvezi a napsütést! A Szépművészeti Múzeum festményeiről szerencsére nem repültek el a színpompás madarak, így azokon az ismert hazai és a különleges trópusi fajokat egyaránt megcsodálhatjátok. Ne hagyjátok ki! Szombaton várunk benneteket egy közös múzeumi madárlesre!

gyermekek számára meghirdetett játékos foglalkozásainkon a Szépművészeti Múzeum szemet gyönyörködtető műtárgyai közül szemezgetünk. Alkalmanként csupán egy műalkotással ismerkedünk, azzal azonban alaposan, játékosan és kreatívan.

A novemberi alkalommal szeretettel várjuk a speciális igényű gyermekeket is! Számukra a foglalkozás ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Látássérült kis látogatóink számára az Egy isten illata című foglalkozást az Ókori Egyiptom című kiállításban,

Hallássérült kis látogatóink számára a Trónörökösök és hercegnők című foglalkozást az Európai művészet 1600-1800 kiállításban kínáljuk.

 

muzped_borond_egyiptomi_2-1160x945

Egy isten illata

Az ókori egyiptomiak elképzelése szerint a különböző illatok az istenekből áradtak ki, amelyek édeskés aromával töltötték meg a világot. A foglalkozás során felfedezzük, hogy melyik növényből milyen illatanyagot nyertek ki, hogyan hasznosították, valamint, hogy a különböző illatok milyen célt szolgáltak az istenek kultuszában és az emberek hétköznapjaiban. Látogass el programunkra, és szippants bele az ókori egyiptomi istenek világába!

Trónörökösök és hercegnők

Milyen lehetett régen a királyi pár gyermekeként felnőni a spanyol és az angol udvarban? Milyen lehetett ott gyereknek lenni? A festmények segítségével átlépünk a több száz évvel ezelőtti fényűző palotákba és körbenézünk gyerekszemmel.

Belépés: a Szombati Szemezgetőt a hónap harmadik szombatján tartjuk, amikor a 6–12 éves látogatóink, valamint az őket kísérő két felnőtt részére a belépő díjtalan az állandó kiállításokra.
Részletes információ: https://www.szepmuveszeti.hu/meg-tobb-kedvezmeny-a-csaladoknak/

A program díja: 1500 Ft/gyerek

Speciális igényű gyermekek számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, a regisztrációkor válassza ki a tárlatvezetést. Amennyiben több gyermekkel szeretne a tárlatvezetéseken részt venni, kérjük, minden gyermeket külön regisztráljon.

Maximális létszám: 2 x 20 fő, illetve 2 x 15 fő a speciális igényű csoportban

Időtartam: 11.00–12.30 – 1,5 óra

A harmadik szombati ingyenesség csak az állandó kiállításokra vonatkozik.

 

muzeumi_szunetelo_2023_408x408

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása