Fel

Málnamesék – mese, tippekkel szülőknek

malna1

Málnamesék – mese, tippekkel szülőknek


Hétköznapok, különórák, rohanás. Odaérünk-e időben, mindent megtanul -e a gyerek? Elég jó szülő vagyok-e, elég jól tanul-e a gyerek? Egy könyv praktikákkal, tippekkel, mesével.

malna2

Nem lehet elég korán kezdeni

Talán nem nyúlunk nagyon mellé, ha azt állítjuk, hogy a legtöbb szülő a lehető legjobbat szeretné gyermekeinek. Sokan úgy gondoljuk, hogy nem lehet elég korán elkezdeni az életre, a sikeres életre való felkészítést. Nem szeretnénk, ha gyermekünk lemaradna a többiek mögött, meg vagyunk győződve kivételes képességeiről, a benne rejlő lehetőségekről, és felelősnek érezzük magunkat azért, hogy mindezt kamatoztassa. E jóakarat, azonban könnyen tévútra csalhatja, túlzásokba ejtheti a lelkiismeretes szülőt.

 

Ki az a Málna? 

A Málna Mesék első kötete a 6 éves Málna sűrű hétköznapjairól szól, aki egészen biztosan a legelfoglaltabb kislány a városban: hétfőn úszásra, kedden balettórára, szerdán furulyázni, csütörtökön angolra, pénteken pedig lovagolni jár… Így telnek a napjai hétrőlhétre…
mígnem egyszer csak minden a feje tetejére áll, a különórai kellékek fellázadnak ,s kezükbe veszik a családi élet irányítását…

Vigyem a gyerekemet különórára, vagy ne vigyem? Aki egyszavas választ, vagy üdvözítő csodareceptet vár az csalódni fog:a kötetben található, kedves mesét követő, szülőkhöz szóló gondolatok ehelyett arra inspirálják a szülőket, hogy feledkezzenek el egy pillanatra a rájuk nehezedő külső nyomásról, illetve saját (megvalósult vagy nem megvalósult) vágyaikról és álmaikról.

Kitartás? Akaraterő? Szabad játék? Önfeledt tanulás?

malna3

Különóra kalauz

A „különóra-kalauzban” felsorakoztatott praktikus tanácsokat, melyeket a szintén kisgyermekes pszichológus szerző a legfrissebb kutatások és saját tapasztalatai alapján állított össze ajánljuk mindazoknak, akik ezt az igen aktuális kérdést egy komplexebb és tudatosabb formában szeretnék körbejárni.

A Málna Mesék szerzője további gyereknevelési kérdések felvetését is tervezi, hasonlóan összeállított, szórakoztató mesés, praktikus elméleti tartalommal és látványos illusztrációkkal.

 


http://malnamesek.hu/

https://www.facebook.com/MalnaMesek?fref=ts

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása