Fel

Mesekert – nyári Szamóca-programok

szamoca-m4

Mesekert – nyári Szamóca-programok

 

Május 23-án szombaton a Szamóca Kiskertész Klubba „Mesekert” készítésre várjuk a gyerekeket és szüleiket a Füvészkertbe. Ezen a foglalkozáson minden gyerek beülteti a saját mesekertjét, ahol a  tündérek, dinók vagy éppen a kismackók élnek… hazaviszi és otthon gondozza tovább.
pixel

 

pixel

szamoca-m1

A mese kert gondozásával komplex ismereteket sajátít el a környezetéről, növényekről, megismeri, hogy hogyan lesz egy pici magból egy szép virág. A „Mesekert” foglalkozás az aktuális programsorozatunknak a Fenntartható városi kertészkedésnek a része.

Ez a programunk kimondottan városban élő gyerekeknek szól, és az a célunk, hogy megmutassuk a gyerekeknek, hogy akár a teraszon is egy balkonládában lehet saját veteményes vagy virágoskertjük és, hogy mit tehetnek saját közvetlen környezetükben, hogy egy fenntartható, környezettudatos életet éljenek.

A program keretében kéthetente szombatonként tartunk Szamóca Kiskertész klubbot egyéni jelentkezőknek és hétközben óvodás és iskolás csoportokat fogadunk.

A Füvészkertben a Szamóca Tanodában kialakított veteményeskertünkben a gyerekek magot vetnek, palántáznak, szüretelnek mindezt játékosan, hogy élmény maradjon a közös kertészkedés.

A programra előzetes jelentkezés szükséges! A www. gyerekkertesz.hu oldalon lehet regisztrálni.

A foglalkozások 10 és 11.15 órától kezdődnek.

 

szamoca-m2

Szamóca Kiskertész Tanoda a Füvészkertben

2015 májusi-júniusi programok

2015. május 23. Mese kert

2015. május 30. Pillangó kert

2015. június 13. Madárbarát kert

2015. június 27. Gyógynövényes kert

Helyszín: Szamóca Kiskertész Tanoda, Füvészkert, 1083 Budapest, Illés u. 25.

Ára 1500Ft/gyerek (3-10 éves gyerekeket várunk)
Bérletek, kedvezmények a weblapon: www.gyerekkertesz.hu
A Füvészkertbe a felnőtt kísérő belépőjegy megvásárlásával tud bejönni. A foglalkozás időtartama 1 óra, melyre ott lehet hagyni a gyereket.
A programot oktatási intézményeknek is ajánljuk.
Előzetes jelentkezés szükséges! online a www.gyerekkertesz.hu oldalon, vagy a szamocatanoda@gmail.com címen

 

szamoca-m3

A Szamóca Kiskertész Tanoda 

… 2012-ben indult. Magán kezdeményezésként a gyerekek környezeti nevelését vállaltuk fel, gyakorlati kertészkedős programok által, újszerű pedagógiai módszerekel, tapasztalat alapú tanulással (learning by doing),  és játékos oktatással (teaching by playing).

 

Célunk: játékos kertészkedéssel megváltoztatni a gyermekek – és általuk szüleik –  életszemléletét, egy zöldebb, környezettudatosabb életforma kialakítása érdekében, melyben értéket jelent a saját kertben, saját munkával megtermelt biozöldség és az alkotás öröme, fűből-fából-virágból és újrahasznosított anyagokból.

 

A Szamóca kiskertész-tanoda által szervezett foglalkozásokon saját tapasztalatainkat adjuk át a gyerekeknek: megmutatjuk nekik, hogyan tehetik zöldebbé környezetüket, miként termeszthetnek ők maguk egészséges zöldségeket, gyümölcsöket.

szamoca6

 

További információk:

szamocatanoda@gmail.com
www.gyerekkertesz.hu
gyerekkertesz.viltor.hu
www.facebook.com/Szamocatanoda
gyerekkertesz.cafeblog.hu

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása