Fel

Pünkösd a szentendrei Skanzenben

sk-punkosd1

Pünkösd a szentendrei Skanzenben

 

Matyó hímzőasszonyok, tápéi gyékényszövők, solymászok, mezőtúri fazekasok, hagyományőrző dunai halászok, kalocsai pingálók – csak néhány azok közül a közösségek közül, amelyekkel a szentendrei Skanzen pünkösdi rendezvényén találkozhatunk.

pixel

pixel

sk-punkosd4

Az immár ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Pünkösdi Örökség Fesztivál lehetőséget teremt arra, hogy egyszerre megismerhessük a magyar nemzeti jegyzéken szereplő szellemi örökségeket. Megtudhatjuk, hogy zajlik a mohai tikverőzés, miként díszítik a Pünkösdkor a templomot Mendén, hogyan varrják a leheletfinom cérnából készülő halasi csipkecsodákat. Emellett kóstolhatunk szatmári szilvalekvárt vagy borsodnádasdi molnárkalácsot is.

Mint minden évben, most is készülnek a szervezők meglepetésvendéggel az UNESCO reprezentatív listájáról: idén a macedóniai dobos-táncos csoport mutatja be a fergeteges Kopachkata táncot.

 

sk-punkosd2

A pünkösdi fesztivált az elmaradhatatlan pünkösdi királyválasztáson és királynéjáráson kívül kézműves bemutatók, kirakodóvásár, népzene- és néptáncforgatag is színesíti.

 

Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Szentendre – 2015. május 24-25.

 

Részletes program:
http://skanzen.hu/hu/latogatas/programok/punkosdi-orokseg-fesztival

 

sk-punkosd3

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása