Fel

Meseíró kerestetik

00002

Meseíró kerestetik

 

A Mesélj Mindennap! kampány elsősorban a mesemondás, a meseolvasás fontosságára hívja fel a figyelmet, ám most, a hosszú téli esték beköszöntével, meseírásra is buzdít. A beküldött pályázatokat neves szakértőkből álló zsűri bírálja el, a legjobbnak ítélt mesék pedig egy igazi mesekönyvbe kerülnek.

 

Meseírásra fel

Sokan találnak ki gyermekeiknek, kistestvéreiknek saját történeteket, melyek otthon nagy sikert aratnak, azonban ha nem vetik papírra őket, egy idő után feledésbe merülnek. De miért maradna otthon a négy fal között egy remek történet, ha sok más gyermek is élvezettel hallgatná az új mesehősök eddig sosem hallott kalandjait?! A Magyar Népmese napján elindult „Mesélj mindennap!” kampány ezért most pályázatot hirdet azoknak a vállalkozó kedvű felnőtteknek, akik kedvet éreznek a meseíráshoz, s akik boldogok lennének, ha kicsik és nagyok százai vagy akár ezrei szenderülnének álomba mesés történeteiket hallgatva.

Könyvbe kötve

Itt az alkalom tehát, hogy jól ismert történetek bújjanak új köntösbe, vagy sosem hallott mesék táruljanak a nagyvilág elé. A mese terjedelme és stílusa szabadon választható, a műfaj lehet tündérmese, állatmese, gyümölcsös mese, tréfás mese, tanmese, modern mese, láncmese, és így tovább. A mesepályázatokat január 8-ig várja a Médiaunió Alapítvány.

A pályázatokat olyan neves szakértők bírálják el, mint Berg Judit, meseíró, Berta Judit, pszichológus, Fazekas Kira, a Blikk Nők és a Pink.hu főszerkesztője, Geszti Péter, az ARC Kft. alapítója és a Médiaunió elnökségi tagja, Kerekes Valéria, a Gondolkodj Egészségesen Program (GEP) munkatársa. A nyeremény pedig nem más, mint hogy a művek bekerülhetnek a „Mesélj mindennap!” készülő mesekönyvébe, valamint a „Mesélj mindennap!” online mesetárába.

 

A pontos pályázati kiírás a részvételi feltételekkel a http://www.meseljmindennap.hu/van-sajat-mesed oldalon található.

– nyp –

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása