Fel

Mozaik Múzeumtúra a Múzeumok Majálisán is!

MM_kép_fb2

Mozaik Múzeumtúra a Múzeumok Majálisán is!

 

 

A hagyományokhoz híven idén immár 22. alkalommal rendezik meg a Múzeumok Majálisát a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében május 20-21 között. A program a Múzeumok a kertben – kertek és múzeumok címet viseli, melyhez a Mozaik Múzeumtúra is csatlakozik. Kalandozzatok velünk a Múzeumkertben: művészet tudássétánnyal és értékes nyereményekkel várunk mindenkit!

 

pixel

pixel

A Múzeumok Majálisa a múzeumok legnagyobb közös ünnepe, melynek alkalmából több mint 120 múzeum és kulturális intézmény gyűlik össze a Múzeumkertben. Az ingyenes rendezvényen számos remek programon vehettek részt: a különféle kincsekből készült Műtárgysétányon keresztül be lehet barangolni a Magyar Nemzeti Múzeum épületét, a kertben pedig 3 féle Tudássétányon – művészeti, irodalmi és természettudományi – tesztelhetitek a tudásotokat.

IMG_5345

 

A Mozaik Múzeumtúra Művészet Tudássétányon kedvetekre kalandozhattok a képzőművészet világában, összesen 29 állomáson várnak Benneteket a kérdések. Ha 10 állomáson sikerül összegyűjteni a helyes válasszal a pecséteket, garantált nyereményben részesültök a Mozaik Múzeumtúra sátorban! Nem csak emiatt lesz azonban érdemes ellátogatni hozzánk, hiszen sok-sok játékkal és múzeumpedagógiai foglalkozással várunk Benneteket! Lesz például Mozaik Múzeumtúra mini totó Instagram feladattal, melynek teljesítésekor értékes ajándékban részesültök, de ha úgy érzitek, hogy fortuna Veletek van, megpörgethetitek szerencsekerekünket, amellyel további ajándékokat nyerhettek!

 

Emellett szombaton, 16 órától a Néprajzi Múzeum érkezik hozzánk, méghozzá egy darab bőröndben! A PIKK-PAKK MÚZEUM című mobil múzeumpedagógiai program keretei között olyan múzeumi játékon vehettek részt, amely által mini kiállítást rendezhettek!

 

A Majális mindemellett izgalmas programokat tartogat számotokra, hiszen előadások, koncertek, kézműves vásár, design-sarok, és gasztronómiai kóstoló is vár rátok a hétvége folyamán, valamint együtt örülhetünk a győztesekkel az Év múzeuma- és az Év kiállítása díjak átadásán. Ha pedig kedvetek támadna táncra perdülni, többek között a Vodku zenekar, a Kerekes Band, a Lóci játszik, a Nemadomfel, a Villon-trio, és a Group’n’Swing is adja majd a talpalávalót.

 

Csatlakozzatok hozzánk a Múzeumok Majálisán, hogy élményekkel, értékes tudással és sok-sok nyereménnyel térjetek haza! Múzeumtúrára fel!

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása