Fel

Fesztivál a legkisebbeknek is – Művészetek Völgye 2023

324096475-3527828544115201-8041092712964169573-n

Fesztivál a legkisebbeknek is – Művészetek Völgye 2023

Az idei Művészetek Völgyében is számtalan gyerekprogram várja az érdeklődőket. A már megszokott és jól ismert helyszíneken túl sok-sok érdekesség, újdonság van palettán, ezekből szemezgettünk. 

 

Kaláka Versudvarban a korábbi évekhez hasonlóan minden reggel Kerekítő foglalkozással nyitják a napot, ahová a legkisebbeket várják mondókás, éneklős programra. Az udvar programjában megtalálható számos gyerekkoncert is, itt lép fel többek között Wolf Kati új lemezének bemutatójával, Rutkai Bori Bandája, de lesz bábszínház is a Majorka Színház műsora, a Belvárosi Betyárok is elhozzák a gyerekeknek szóló dalaikat, Eszter-lánc Zenekar is fellép és természetesen nem maradhat el  Grylllus Vilmos gyerekeknek szóló koncertje sem.

1069e84b-c2d5-4a6e-9308-40558853b61a

Játék – Aki viszont inkább a játékra koncentrálna, annak jó szívvel ajánljuk a Sakkvölgyet, ahol kipróbálhatja sakk tudását, Krizsán Edit nemzetközi sakkmesterrel – https://www.muveszetekvolgye.hu/location/1036-.

Társasjátékvölgy – a fesztivál elmaradhatatlan játéktere a társasjátékvölgy, ahol minden nap újabb újabb játékokat próbálhattok ki, vagy a megszokott régieket játszhatjátok. A Társasjátékvölgyben idén is gyakorolhatók különböző kézműves tevékenységek, mint például az azulejo csempézési technika és a foltvarrás, felépíthetők egész királyságok dominók segítségével vagy ceremóniák rendezhetők a termékenység istene tiszteletére. A bátrabbak ellátogathatnak egy faluba, ahol kézműves sárkányok dolgoznak, berendezhetnek egy parkot tele dinoszauruszokkal, vagy egyenlőtlen küzdelmet vívhatnak olyan hősökkel, mint a láthatatlan ember, Sherlock Holmes, Drakula vagy a Jekyll és Hyde “páros”. Részletek a programokról itt: https://www.muveszetekvolgye.hu/location/989

 

ac5127ee-59e0-4e92-be50-43a2463c33c7

 

Művészetek Zöldje 

Zöldülj velünk – gyűjtsd a pontokat – és garantált ajándék vár Rád! – hirdeti az udvar magát. De vajon mi is vár ránk itt? A Pannon Egyetem Fenntarthatósági Megoldások Kutatólaboratórium és a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület vezetésével több zöld szervezet összefogott és változatos programmal, előadásokkal, túrákkal, játékokkal várja a környezeti nevelés és fenntarthatóság témakörében érdeklődő 0-99 éves látogatókat a kapolcsi Faluházban.

Egy- két program a hétről: Egyedi bevásárlótáska készítés, Keresd a csimpánzt!-kincskereső játék, Vízipisztolycsata, Tudományos játszóház. Az udvar programjai nemcsak a kicsiknek lehet érdekes, hanem már a kisiskolásoknak is.

 

8eac828a-dbae-4294-9a42-a1ccbf76993b

 

Cirque Tókert 

Vigándpetenden már évek óta várja a cirkusz kedvelőit a Cirque Tókert, amely idén is megnyitja kapuit. https://www.muveszetekvolgye.hu/location/1000

10 napon át zsonglőrök, artisták, táncosok, operaénekesek és különleges koncertek otthonává válik a helyszín. A Cirque du Tókertben idén is varázslatos produkciók várnak, mint például a Recirquel újcirkusz-társulat vagy a Duda Éva Társulat, trükköket tanulhatsz a Firebirds segítségével, de itt lép fel Zorán, Dés László és a Danubia Zenekar is.

Cirque du Tókert

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása