Fel

Nagy nyári kalandok és táborok, messze a szülőktől

tábor

Nagy nyári kalandok és táborok, messze a szülőktől

Szabadban éjszakázás, állatgondozás, játékos vadászat, nyomolvasás és csillagvizsgálás – mind –mind kisebb nagyobb lépések a majdani önállóság felé. Ottalvós tábori ajánló kicsit nagyobbaknak.

Bentlakás, az igazi önállóságpróba

A nagyobbacskák már jól bírják az ottalvós–bentlakásos táborokat: bár a honvágy is meg-megszólal bennük, azért nekik is jól jön egy kis szabadságolás a szülői felügyelet alól, főleg, ha közben izgalmas dolgokat művelhetnek, barátkozhatnak, mozoghatnak.

A XXI. század gyermeke sajnos az egészségtelen életmódba „születik bele”: még akkor is kevés jó mintát lát a szervezet optimális működését biztosító életvitelre – ennek a városi környezet stresszhelyzetei, a rendszertelen és kutyafuttában véghezvitt étkezések mind ellentmondanak. A barátságos Bakonyban, Cseszneken az „Egy lépés” életmódtáborban a mindennapi életben hasznosítható életmód-trükköket, a környezettudatos, sportos és egészséges mindennapokhoz szükséges ismereteket sajátíthatják el a gyerekek – a fitt útravaló pedig remélhetőleg az egész családnak hasznára válik!

Részletek

Indiánosdi öt napon á

A bevállalósabb, mozgékonyabb gyerkőcök különböző kalandtáborokban próbálhatják ki, hogy vajon elboldogulnának-e a vadonban: segítenének-e neki az erdők-mezők állatai és növényei, van-e radarjuk az élővilág jelzéseire? Szabadban éjszakázás, állatgondozás, játékos vadászat, nyomolvasás és csillagvizsgálás csábít az efféle táborokba – például Márokpapiba, a Csiperke Kalandtáborba.

Részletek

Vadonjáróknak való

Gyakorlott természetjáróknak és kezdő túrázóknak egyaránt jó okot szolgáltatnak a lábak lejárására a kirándulótáborok: felszín alatt vagy fölött megejtett hosszabb-rövidebb séták, természetismereti vetélkedők, kőzetgyűjtés, vagy akár denevérles is szerepelhet egy túratábor menüjén, és ha ezek a programok jó helyen valósulnak meg – mint például az orfűi Mecseki Aktív Táborban – még a strandról sem kell lemondania a kisdiákoknak! Részletek

Sakk és rock

A Budakeszi Vadasparkban rendezett musical táborba nemcsak a pacsirtatorkúakat és a parkett ördögeit várják, hanem a zenét szerető, de hangjukat egyelőre csak a madarak riogatására használó porontyokat is, akik, ha táncra kerül sor, mezítláb törik a diót. A zene és tánc élvezete nem tehetség függvénye, a tábor végére pedig a tapasztalatok szerint jól felzárkóznak még az egészen reménytelen esetek is, hiszen gyakorlat – és a gyakorlathoz jókedv – teszi a mestert!

Elmélyültebb, taktikusabb gyerekek ugyanitt Sakkország polgáraiként domboríthatnak, vér nélküli, ám annál komolyabb csatákat vívva a Fekete és a Fehér seregekkel. Sakktudás természetesen nem feltétele a részvételnek. Részletek

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása