Fel

“Neked egy tincs, neki nagy kincs!”

Hajadomanyozas_T_Inez_2

“Neked egy tincs, neki nagy kincs!”

A Gyermekrák Alapítvány adatai szerint Magyarországon évente mintegy 320 gyermeknél diagnosztizálnak rákbetegséget. Ezek a gyerekek a kemoterápiás- és sugárkezelések mellékhatásaként sajnos elveszítik a hajukat. A Gyermekrák Alapítvány és a Tincses Sziget Gyermekfodrászat egy közös programmal szeretné segíteni, hogy minél több beteg gyermek juthasson élő hajból készült parókához.

neked tincs logo – Gyermekfodrászatként jól tudjuk, hogy az élőhajból készült paróka sokkal bőrbarátabb és kíméletesebb megoldást nyújt a haj pótlására, mint a sokszor kényszerből alkalmazott műhaj. Ezért azzal a szándékkal kerestük meg a Gyermekrák Alapítványt, hogy segítsünk minél több rákbetegséggel küzdő gyermeknek élő hajból készült parókához jutni — mondja Dömény Gabriella, a Tincses Sziget Gyermekfodrászat vezetője.  A hajadományozási program a “Neked egy tincs, neki nagy kincs!” nevet kapta, és a jótékony célú hajvágatásra bátorításként a Tincses Sziget azt is vállalta, hogy 2013-ban ingyenesen vágja le a parókakészítésre alkalmas és arra a célra fel is ajánlott gyerekhajakat.

 

Hajadomanyozas_T_Inez_2

A felhívásra elsőként egy 12 éves budapesti lány, T. Inez jelentkezett, aki 30 cm hosszú tincseit ajánlotta fel az alapítvány számára. “Nagyon büszke vagyok a lányomra, hogy fiatal kora ellenére is ilyen érzékenyen reagál a segélykérésre. Sajnos a mi családunkban is előfordult már rákos megbetegedés, és tapasztaltuk, hogy a haj elvesztése még felnőtt korban is komoly lelki traumát okoz egy rákos betegnek, egy gyermek esetében pedig lehet, hogy még inkább így van ez. Ha csak egy kicsit is, de hátha tud a lányom segíteni.” — mondta a fodrászatban Inez édesanyja.

A Tincses Szigetről

A Tincses Sziget Gyermekfodrászat — az első magyarországi gyermek élményfodrászatként — 5 éve nyílt meg Budapesten. A tulajdonost és a fodrászokat a gyerekek szeretete vezérli: a berendezéstől kezdve a használt eszközökön és alapanyagokon keresztül a fodrászok kiválasztásáig mindig azt a szempontot tartják szem előtt, hogy a gyerekek jól érezzék magukat és kellemes élményként maradjon meg bennük a hajvágás vagy éppen az új frizura készítése.

További információk a programról: http://tincses-sziget.hu/nekedegytincs

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása