Fel

Nemzetközi Könyv Ajándék Nap!

Nemzetközi Könyv Ajándék Nap!

Ezt a nagyszerű, friss kezdeményezést a világ számos pontján megtartják. A Nemzetközi Könyvajándék Nap (International Bookgiving Day) lényege, hogy február 14-én adjunk új, vagy jó állapotú könyvet a környezetünkben élő gyerekeknek ajándékba. A mozgalomhoz mindenki egyszerűen csatlakozhat: adjon egy könyvet ajándékba ezen a napon valakinek!

Minden gyerek kapjon egy könyvet!

A Nemzetközi Könyv Ajándék Nap célja, hogy bővítse a gyerekek hozzáférését a könyvekhez, valamint, hogy a fiatalok nagyobb kedvet kapjanak az olvasáshoz. A szervezők arra kérik a felnőtteket, hogy február 14-én ajándékozzanak a környezetükben élő gyerekeknek egy-egy könyvet, így növelve az olvasás szeretetét a fiatalabb korosztály körében.

Ezen túl természetesen lehet jó állapotú könyvet adományozni a helyi könyvtárnak, kórháznak, napközi otthonnak vagy olyan szervezetnek is, amelyek használt könyveket juttatnak el rászoruló gyerekek részére, esetleg az önkéntes résztvevők szervezhetnek felolvasást, könyvcsereberét a diákok között, vagy szavalóversenyt, ahol minden résztvevő könyvjutalmat kap. Végeredményben akár „elhagyni” is lehet könyvet gyerekek által látogatott nyilvános helyeken (várók, vagy gyereksarkok), amire a gyerekek rátalálhatnak. A lényeg: február 14-én minden gyermek kapjon egy könyvet!

 

Élőben a RAM-ban!

A Nemzetközi Könyvajándék Napon a Magyar Gyermekirodalmi Intézet beköltözik a Radnóti Miklós Könyvtárba egy délutánra. Visznek magukkal rengeteg könyvet, és az intézet lapjának, a Csodaceruza folyóiratnak a legfrissebb számait, melyekből a gyerekek válogathatnak.

Természetesen vinni is lehet oda jó állapotban lévő gyerekkönyveket, csereberére. Ami megmarad, azt a Radnóti könyvtárnak adományozzák. Az élő esemény délután három órától este hétig tart, s a szervezők remélik, hogy ennek minél több gyermek a részese lehet, akik így megismerhetik az ajándékozás örömét is.

Helyszín:

Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár – Radnóti Miklós Könyvtár (RAM)

Budapest, XIII. Kárpát utca 23.

Időpont:

2013. február 14., 15:00-19:00

 

 

– nyp-

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása