Fel

Sorozat formájában térnek vissza a sárkányok a Cartoon Networkön

sárkányok

Sorozat formájában térnek vissza a sárkányok a Cartoon Networkön

A Sárkányok: A Hibbant-sziget harcosai története ott folytatódik, ahol az Így neveld a sárkányodat! véget ér. Miután Hablaty és Fogatlan nevű sárkánya megmentik a Hibbant-sziget népét a Vörös haláltól, megpróbálnak békét teremteni a sárkányok és az emberek közt. A sorozat rendezője John Sanford. A filmet tavalyi Egyesült Államok-beli bemutatója után 10 kategórában jelölték a rangos Annie-díjra.

 

A sorozat kulcsmotívuma – a filmhez hasonlóan – a tolerancia, a kölcsönös tanulás. A vikingek megtanulnak többek között:

Együtt élni a sárkányokkal:

Jóllehet Hibbant-szigeten az Így neveld a sárkányodat! Végére helyreáll a rend és a béke, a teljes harmónia még várat magára: a sárkányok olykor kiszámíthatatlan és veszélyes dolgokat produkálnak. Válaszul Hablaty létrehozza a sárkányneveldét, ahol az ifjú vikingek és sárkányaik megtanulhatják a békés együttélés szabályait. Persze nem mindenkit sikerül elsőre meggyőzni a békítési kísérlet sikerességéről és tartósságáról: HIbbant-sziget egyes lakosait felettébb feszélyezi, hogy korábbi ellenségeik köztük járnak-kelnek, mntha a sziget közösségének teljes jogú tagjai lennének.

Megbarátkozni a sárkányokkal:

A közös tanulás során az ifjú vikingek és sárkányaik közt egyre szorosabbra fonódik az érzelmi kötelék. Kiderül, hogy mindegyik sárkány egyedi és sajátos karakter, és hogy csakis rá jellemző, különleges képességek birtokában van.

Együtt harcolni a sárkányokkal:

Miután a sárkányneveldének messze földön híre megy, így a legfőbb ellenség, Alvin, az áruló és törzse is szemet vet a sárkányokra. Hablatynak és a többi vikingnek össze kell fognia HIbbant-sziget és barátaik, a sárkányok védelmében.

Együtt kalandozni a sárkányokkal:

Hablatyot és társait határtalan kíváncsiságuk sosem látott tájakra, ismeretlen sárkányfajok földjére repíti Hibbant-szigetről.

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása