Fel

Nyuszik, nyulak, tapsik és tojások – diafilmen

nyuldia2

Nyuszik, nyulak, tapsik és tojások – diafilmen

 

A Diafilm Kft. idei húsvéti ajánlata igazán különleges és sokrétű. Meséi nemcsak tematikusan kötődnek a nyuszikhoz, de vannak köztük igazi kuriózumok is. Keressétek a filmeket a boltokban vagy ha megvannak otthon, akkor máris indulhat a vetítés. 

 

Nyusziváró ajánlatunk

A három nyúlZelk Zoltán népszerű verses meséjében annak lehetünk tanúi, hogy a hiszékenység mekkora erőt tulajdoníthat három nyuszinak – mindez bájos humorral elbeszélve. (Írta Zelk Zoltán, Rajzolta: Zoltán Mária Flóra)

nyuldia5

A nyulacska házikója – Amikor tavasszal a róka jégből készült háza elolvad, barátja, a jószívű nyulacska befogadja. Ám a sunyi róka elkergeti őt saját otthonából. A nyulacska segítségére sietnek azonban barátai, a medve, a bika, a kutya és a kakas. Tanulság: nem mindig az erősebb győz ! (Írta: Tolsztoj, Rajzolta: Benczik Judit)

nyuldia4

Húsvéti tojások  – Mese a nyuszi családról, akik húsvétra tojásokat festenek, hogy azzal ajándékozzák meg az erdész gyermekeit. Móra Ferenc meséjéből árad a szeretet, az ünnep derűje. (Írta:  Móra Ferenc, Rajzolta Benczik Judit)

nyuldia1

Mese a legokosabb nyúlról – Mese az okos nyúlról, aki túljár a róka eszén. Polgármester választásra készülnek az erdő lakói, a győztesnek találós kérdést kell megfejtenie. Végül a csavaros eszű nyúl nyeri el a hivatalt. (Írta: Zelk Zoltán, Rajzolta: Kiss Ilona)

nyuldia2

Róka Rudi a cirkuszban – Húsvét van, Rudiékhoz cirkusz érkezik. A meséből megtudhatjuk, nem is olyan könnyű a kötélen táncolni, és az is kiderül, mi mindenre használható az elefánt ormánya. (Írta: Kálmán Jenő, Rajzolta: Németh István)

nyuldia7

Nyuszi Pista kalandjai – 2 részes mese Nyuszi Pistáról, akit gyávának tartanak az osztálytársai. Bagoly tanító néni megbízza egy feladattal :szóljon harkály doktornak, hogy gyógyítsa meg Tölgyfa nénit. Kalandos útja végén sikeresen teljesíti a feladatot, így nem hívják többé Gyáva Nyúlnak. A Zórád Ernő rajzaival illusztrált mese az önzetlen segítségnyújtás szép példáját mutatja be.

nyuldia3

Torkos Nyuszi – A régi kedves történet témája ma is aktuális: a testvéri szeretet fontossága.

nyuldia6

 

www.diafilm.hu

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása