Fel

Országos tanévbúcsúztató „Alma-flashmob”

alma mutasd meg 1

Országos tanévbúcsúztató „Alma-flashmob”

Villámcsődülettel búcsúztatják a tanévet a „Mindenkinek becsengettek!” program keretében az ország több nagyvárosában.   A programban résztvevő, valamint az érdeklődő intézmények diákjai június 7-én 10 órakor a városok egy-egy frekventált helyére kivonulva énekelnek és táncolnak az Alma Együttes erre az alkalomra készített zeneszámára.

A Mutasd meg! című dal és a videó klip a Down Egyesület felkérésére készült, akik egy indulót szerettek volna a „Mindenkinek becsengettek” programjuk számára. „A dalszerzést és a forgatást szoros szakmai egyeztetés előzte meg. – nyilatkozta Buda Gábor az Alma együttes énekese és a klip rendezője. – A fő cél az Egyesület integrációs programjának bemutatása volt, a forgatáshoz pedig fontos volt, hogy pontosan tudjuk, mit várhatunk el a  Down-szindrómás gyerekektől. És Ők pontosan azt hozták, ami tőlük elvárható, végtelen szeretetet, ölelést, örömöt. Amit a klipben láthatunk, nem megrendelt,- nem is lehetne-  hanem belőlük fakad. Az ép gyerekek pedig szintén a legnagyobb nyitottsággal és a bennük élő toleranciával fogadták mindezt. Szerintem ez a klip valódi ereje.”

 alma mutasd meg 2

A Down Egyesület célja, hogy Magyarországon minél több óvodás és iskoláskorú gyermek ismerje meg a fogyatékkal élőket, és kialakuljon a befogadó nevelés intézménye mellett a társadalmi elfogadás hazánkban. 2009-ben életre hívott „Mindenkinek becsengettek” programjuk keretében gyógypedagógusok középsúlyos  szellemi fogyatékos gyerekeket visznek be iskolai közösségekbe heti 1-2 alkalommal több héten át, az együtt töltött idő alatt pedig a gyerekek közösen hoznak létre kézműves alkotásokat.

 A program a 2011/12-es tanévben Magyarország 6 városában  – Budapest, Tata, Vác, Nyíregyháza, Debrecen, Szentendre – , valamint Románia és Ukrajna 2 nagyvárosában zajlott összesen 48 intézmény több mint 70 osztályának bevonásával. A projektben 70 fogyatékos gyermeket vittek be mintegy 2000 ép gyermek közé, emellett országszerte és a határon túl 70-70 többségi és gyógypedagógus teremtett produktív kapcsolatot egymással.

Az idei tanévben a gyerekek egy különleges flashmobra is készültek melyet az Alma Együttes által erre az alkalomra írt „Mutasd meg!” című dalra fognak előadni Június 7-én pénteken az ország hat városában. A központi rendezvény Budapesten az Orczy kalandparkban (Budapest VIII. Orczy út 1) kezdődik 10 órakor, ahova a szervezők szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt, egy közös éneklésre.

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása